Az Egyesült Államokban is gyártana elektromos autókat a Toyota

0

A legfrissebb hírek szerint a Toyota 2025 nyarán el szeretné indítani az elektromos autóinak a gyártását az Egyesült Államokban. A vállalat kentucky-i gyára havonta, több mint 10 000 elektromos SUV-t gyártana a jövőben.

A japán Nikkei lap azonban nem említ semmi konkrét elektromos modellt vagy platformot, ezért egyelőre csak találgatások ismertek. Azonban ezek a tervek egybecsengnek a Toyota azon célkitűzéseivel, melyek szerint 2026-ra évi 120 000 tisztán elektromos autót gyártana az USA-ban a japán vállalat.

Továbbá a Toyota tavaly jelentette be, hogy 2025 körül megnyílik az első akkumulátorgyáruk Észak-Karolinában. Így pedig teljes lenne a kör, hogy az új akkugyár a kentucky-i gyárat szolgálja ki teljes egészében a jövőben.

A Toyota szóvivője nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta. Azonban annyit elárult, hogy egyelőre még nem született meg a döntés arról, hogy a Toyota mikor kezdi meg a tisztán elektromos autók gyártását az Egyesült Államokban.

A jelenlegi pletykák azt sugallják, hogy a Toyota jelenleg részletesen felülvizsgálja az elektromos járműveinek a stratégiáját annak érdekében, hogy a jövőben még nagyobb sikereket érjen el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!