Rekordmennyiségben fogytak idehaza a tölthető Mercedesek

0
Reklám

5516 regisztrált személyautóval zárta a 2022-es évet a Mercedes-Benz Magyarországon. Mindez a valaha volt legmagasabb darabszámot jelenti, így elmondható, hogy a tavalyi év a Mercedes magyarországi történetének legsikeresebb éve volt.

Az autóipart globális szinten sújtó nehézségek ellenére a Mercedes-Benz megőrizte vezető szerepét a prémium szegmensben hazánkban, amelynek immár hetedik éve áll az élén.

A 2022-es év további kihívásokkal állította szembe az autóipart. Annak ellenére, hogy a félvezető hiány, a szállítási és logisztikai nehézségek, a szomszédban zajló háború a márkát is erősen érintették, nem vetették vissza a Mercedes-Benz magyarországi sikerét a prémium szegmensben, a 2021. évi értékesítéshez képest 1 százalékkal több Mercedes-Benz személyautót regisztráltak 2022-ben. 

Reklám

A tisztán elektromos, plug-in hibrid és hibrid személyautók a teljes értékesítés több mint negyedét (30 százalék) tették ki (1656 darab regisztrált xEV modell 2022-ben), ezzel jelentősen meghaladva a teljes piac 8,6 százalékos értékét.

Az eladott xEV modellek 22 százaléka plug-in hibrid modell volt, amely nemcsak a prémium szegmnesben, de a teljes magyar piacon vezető pozíciót jelent a Mercedes-Benz számára. A márka az elmúlt évben már nyolc teljesen elektromos Mercedes-EQ modellt forgalmazott (EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV és EQV), és összesen 16 modell 39 modellvariánsa volt elérhető plug-in hibrid meghajtással.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készült modellekből 897 darabot regisztráltak itthon, ami azt jelenti, hogy minden hatodik eladott modell a hazai gyártósorokról gördült le.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!