Íme a jövő Mercedes-kereskedése, itt már nem kapni hagyományos autót

0

A Mercedes-Benz megnyitotta első, kizárólag tisztán elektromos autóknak fenntartott kereskedését a japán fővárostól délre található Yokohama városában.

Az 1221 négyzetméteres, két szintes épületben megtalálható a Mercedes-Benz EQ álmárkájának az összes modellje melyet a német luxus-autógyártó bemutatott Japánban 2019 óta. Az EQA, EQB, EQC mellett természetesen helyet kapott a saját dedikált elektromos padlólemezre épített EQE és EQS. Majd hamarosan megérkeznek az EQ bemutatóterembe az EQE és EQS SUV változatai is.

A Mercedes EQ bemutatótermet úgy tervezték, hogy az teljesen önfenntartó legyen és az épület tetejére telepített napelemek töltsék fel az épülethez tartozó akkumulátorokat. Emellett az épülethez több töltőt is kialakítottak.

A Mercedes azért nyitotta meg a jövő kereskedését Yokohamában, mert „további növekedést lát az elektromos járművek piacán Japánban.” Áll a csillagos márka közleményében. Azonban Japánban a BEV penetráció még mindig meglehetősen alacsony. A Japán Autóimportőrök Szövetsége (JAIA) adatai szerint azonban az importőrök körében is növekszik az elektromos értékesítés az országban. Novemberben először fordult elő az, hogy az importált autók több mint tíz százaléka teljesen elektromos volt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!