Jöhet a teljesen elektromos Camaro és az Escalade?

0

A General Motors gondolt egyet és további két ikonikus modelljét elektromosítaná a közeljövőben.

A Car and Driver lap szerint, aki egy bennfentesre hivatkozva elárulta, hogy a General Motoros a tisztán elektromos Corvette sportautón kívül a Chevrolet Camaro és a Cadillac Escalade modelleket is elektromosítaná. A Camaro esetében a GM úgy tervez, hogy egy almárkával fejlesztene teljesen új elektromos autókat. Ha pedig hihetünk a pletykáknak akkor a tervezőasztalon van egy 2+2 üléses kupé és egy kabrió, továbbá egy kifejezetten sportos elektromos crossover is.

Az Escalade elektromos leánymárkája a klasszikus modelljeit elektromosítaná, bár az Escalade esetében a magazin nem említi, hogy teljesen elektromos autók lesznek. Azonban a Cadillac már tavaly bejelentette, hogy 2030-tól teljesen leállítja a belsőégésű autók értékesítését és új elektromos modelleket hoz a mindennapokba.

Továbbá a bennfentes állításokon alapuló jelentés szerint a már megerősített klasszikus elektromos Corvette mellett egy négyajtós kupét és egy nagy teljesítményű crossovert is terveznek a GM márkája alá. Eddig az egyetlen hivatalos megerősítés az, hogy az új Corvette először hibridként, majd a GM Ultium platformján kapna helyet a teljesen elektromos sportkocsi.

Maga a GM 2025-ig 30 elektromos modellt szeretne piacra dobni világszerte.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!