A Renault Trucks elektromos teherautóit választotta a Coca-Cola

0

A Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) megkezdi az elektromos teherautók használatát Belgiumban. A vállalat 30 tisztán elektromos teherautót rendelt a Renault Trucks-tól, amelyek közül az első öt azonnal megkezdte a működését Antwerpenben és környékén.

A Coca-Cola a Renault Trucks „D E-Tech” és „D Wide E-tech” modelljeit választotta a 16 és 26 tonnás mezőnyből, hogy eljuttassa az utolsó kilométereken a vállalat termékeit a végfelhasználókhoz. A fennmaradó 25 tisztán elektromos teherautó az elkövetkező hónapokban érkezik meg a Coca-Cola genfi és chaudfontaine-i telephelyeire. Így, ha a Renault Trucks befejezi az elektromos teherautók szállítását, a CCEP flotta egyötöde már tisztán elektromos lesz.

„Az elektromos teherautókba való befektetés lehetővé teszi a Coca-Cola Europacific Partners számára, hogy 2030-ra 30%-kal csökkentse a CO2-kibocsátást a teljes értékláncban, és 2040-re klímasemlegessé váljon” – mondta An Vermeulen, a Coca-Cola belgiumi és luxemburgi alelnöke és országos igazgatója.

A mostani beruházás értéke mintegy hétmillió euró és az elektromos járművekre való átállás az ügyvezető szerint „teljesen logikus lépés” volt. „A legtöbb kiszállításunk helyi, a telephelyeinkhez közeli szupermarketekbe és vállalkozóinkhoz szállítunk átlagosan napi 150 kilométert megtéve.” – magyarázza An Vermeulen.

A Coca-Cola napi 200 km megtételére választott konfigurációt, szorosan együttműködve a Renault Trucks-szal. Mondván, hogy a hatótáv több mint elegendő a CCEP jelenlegi útvonalainak 40%-ára. Minden teherautó természetesen kapott egy saját töltőállomást is, melyek 100%-ban a helyszínen termelt zöld energiával működnek.

Az idén forgalomba kerülő 30 elektromos Renault teherautó csak az első lépés a CCEP számára. „2030-ig további lépésekkel fogunk a flottánk szén-dioxid-mentesítésére törekedni.” – tette hozzá An Vermeulen.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!