Öt csillagot kapott a Nissan Ariya a törésteszten

0

A vadonatúj Ariya EV eredményei bizonyítják a Nissan biztonság iránti elkötelezettségét 

Az Euro NCAP közzétette a Nissan elektromos autó termékpalettájára, az Ariya tisztán elektromos autóra vonatkozó járműbiztonsági minősítések legújabb eredményét, ami ötcsillagos minősítést ért el. 

A felnőtt utasvédelem kategóriában az Ariya 86%-os eredményt ért el. A vezető-és az első utasülésen ülő utas fejének oldalütközését megakadályozó központi légzsák, mely az Ariya biztonsági felszereltségének része, nagyban hozzájárul a kiváló oldalirányú ütközési pontszámhoz, amely az Ariya esetében 14,9 pont. 

A gyermek utas védelmet illetően az Ariya esetében 89%-os értékelést kapott. A hat és tízéves gyermekutasok töréstesztjén alapuló értékelésben az Ariya kiemelkedő eredménnyel zárt, a 24-ből 22,9 ponttal, ami a fiatal utasok kiemelkedő védelmét tükrözi. Továbbá a gyermekbiztonsági rendszerek (CRS) felszerelésére is a maximális 12 pontot kapott a Nissan legújabb tisztán elektromos autója.

Abban a tesztkategóriában, amely a jármű azon képességét értékeli, hogy felismerje és figyelmeztesse a járművezetőket a gyalogosokra vagy más veszélyeztetett úthasználókra, az Ariya 74%-os eredményt ért el. 

Az Euro NCAP azonban elismeri, hogy mindig jobb, ha a baleseteket eleve megelőzzük, és pontokat ad az olyan technológiai megoldásokért, amelyek segítik a járművezetőket az ütközések elkerülésében.

David Moss, a Nissan Technical Centre Europe regionális kutatási és fejlesztési részlegének vezető alelnöke elmondta: „Az új az Ariya kiemelkedő teljesítménye, jól mutatja a Nissan modelljeinek cross-car stratégiáját. Minden járművünk fejlesztése a kiváló karosszériatervezéssel kezdődik, a kiváló szerkezeti integritást biztosító fejlett anyagok és gyártási technikák alkalmazásával. Mindezt olyan fejlett technológiák egészítik ki, amelyek második szempárként működnek, felismerik a potenciális veszélyeket, és segítik a vezetőt a balesetek elkerülésében. Az Euro NCAP átfogó tesztelési és minősítési programja valóban lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy megértsék, mennyire elkötelezettek vagyunk a biztonság iránt, és mennyire komolyan vesszük ügyfeleink jólétét”.

Az Euro NCAP 1997 óta végez független vizsgálatokat az autókon, és a legtöbb újonnan forgalomba kerülő modellt a folyamatosan változó kritériumok alapján méri. A szervezet amellett, hogy különböző szimulált ütközések során vizsgálja az autók tényleges fizikai szilárdságát, a balesetmegelőző technológiákat is teszteli és pontozza.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!