Megérkeztek az első 360 kW-os töltők a Shell hálózatába

0

Az ABB tavaly mutatta be a 360 kW maximális teljesítményű Terra 360 ultragyors töltőit, melyeket elsőként Ausztriában és Angliában helyeztek üzembe.

A Shell a Recharge hálózatán elsőként az osztrák Sankt Pölten városától délre, a Mariazeller Straße-n üzemelte be a legelső ABB Terra 360 típusú töltőjét. Az állomás az A1-es autópálya irányába található, így nagy segítségére lehet a Bécsbe utazó elektromos autósok villámgyors töltésében. Továbbá az Egyesült Királyságban, a Gridserve is telepített a napokban egy Terra 360-as töltőt a Braintree töltőparkjában Essexben.

„Fantasztikus, hogy az Egyesült Királyság első 360 kW-os töltőjét az elektromos autósok rendelkezésére bocsáthattuk a Braintree Electric Forecourtban” – mondta Toddington Harper, a Gridserve vezérigazgatója. Majd hozzátette, hogy „A legújabb innováció telepítésével a legmodernebb töltési technológiát kínáljuk ügyfeleinknek. Ez a töltő különféle elektromos járművekkel is használható, ideértve a nehéz tehergépjárműveket és a lakókocsikat vontató e-autókat is.”

Ahogy a neve is sugallja, az ABB Terra 360 töltőállomás maximum 360 kW töltési teljesítményre képes, ami akár négy járművet is képes egyszerre tölteni. Németországban az ABB és a Shell több mint 200 Terra 360 -ból álló országos hálózat kiépítését tervezi.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!