Kitűnőre vizsgázott a Mercedes EQE a törésteszten

0

A tisztán elektromos Mercedes-Benz EQE teljes joggal érdemelte ki az Euro NCAP ötcsillagos biztonsági értékelését.

Köztudott, hogy a Mercedes-Benz rendkívül fejlett biztonsági rendszerekkel van szerelve és ezen rendszerek hadának köszönhető, hogy az EQE a felnőtt utas védelem esetében 95 százalékos, míg a gyermek utas védelem esetében 91 százalékos teljesítményt ért el. Valamint a biztonsági asszisztensek terén (80%) nagyon hasonló az EQS-hez.

Az Euro NCAP megjegyzi, hogy a Mercedes-Benz EQE egy új biztonsági funkciót hoz az autós világba, ami egyszerűen az – Active Emergency Stop Assist – nevet kapta. Ez a rendszer a legnagyobb biztonságban a leglassabb sávba manőverezi az autót mielőtt megállna, ha a vezető nem reagál.

„Ez az aktív vészfékezési asszisztensnek nevezett funkció segít abban, hogy az EQE „Nagyon jó” osztályzatot kapjon, és az Euro NCAP által eddig tesztelt legmagasabb pontszámot elérő autó legyen a vezetéstámogató rendszerek osztályzatai között.”

Mindez csak azt bizonyítja, hogy az autók biztonságosabbá és autonómabbá tételéért folytatott verseny soha nem ér véget és folyamatosan fejlődik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!