Itt épül fel a Honda és az LG első akkugyára az USA-ban

0

A Honda Motor japán autógyártó a dél-koreai LG Energy Solution vállalattal közösen 3,5 milliárd dollárért akkumulátorgyárat épít elektromos járművekhez az amerikai Ohio államban.

A Honda közölte, hogy a létesítmény építése a jövő év elején kezdődik és 2025 végére tervezik üzembe helyezni. A gyár Ohio szövetségi állam legnépesebb városa, Columbus közelében épül meg és mintegy 2200 új munkahely jön létre.

A Honda bejelentette azt is, hogy az Ohióban már meglévő három gyárába 700 millió dollárt fektet be elektromos autók gyártásának az elindítására, amivel 300 új munkahelyet teremt. A japán cég azt tervezi, hogy 2026-ban kezdi meg az elektromos autók gyártását és értékesítését Észak-Amerikában.

A Honda jelenleg nem kínál teljesen elektromos autómodellt az Egyesült Államok piacán, ahol 2024-ben tervezi megjelenni egy elektromos városi terepjáróval (SUV).

Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban több autógyártó is bejelentett akkumulátorgyártásra vonatkozó együttműködéseket. A Hyundai Georgia államban épít üzemet, az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobilies és a francia PSA egyesülésével létrejött Stellantis konszern szintén egy gyár építését jelentette be tavaly, a Mercedes-Benz pedig már idén megkezdte a termelést Alabama állambeli új gyárában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!