Újraindult a Toyota első elektromos autójának gyártása

0

Több mint három hónapos kényszerpihenő után a mai napon a Toyota újraindította a kieső kerekű SUV modelljének a bZ4X sorozatgyártását és értékesítését, immáron javítva.

Nem volt egyszerű dolga a Toyotának az első, tisztán elektromos autójának premier utáni időszakában. Ugyanis a japán gyártó kevesebb, mint két hónappal a modell bemutatása után 2700 darab bZ4X elektromos SUV modellt hívott vissza a kerekek kilazulásának veszélye miatt. Júniusban a japán biztonsági hatóság azt állapította meg, hogy éles kanyarodás vagy a hirtelen fékezés a kerékagy csavarjának a kilazulását okozhatja, ami növelheti annak kockázatát, hogy a kerék kiesik a helyéről. Nos, a Toyotának több, mint három hónapjába telt mire megtalálta és orvosolta a problémát.

A 2700 visszahívott Toyota bZ4X elektromos SUV-ból körülbelül 2200 Európában, 280 Észak-Amerikában, 110 Japánban és 60 darab Ázsia többi részén található. A visszahívás bejelentésekor a Toyota azt tanácsolta minden bZ4X tulajdonosnak, hogy azonnal hagyják abba a jármű használatát.

Masahiko Maeda, a Toyota ügyvezető alelnöke a Reuters-nek azt mondta, hogy az autógyár fokozatosan újraindítja a bZ4X szállítását a mai naptól, és kiemelten kezeli az autóra váró vásárlók keresletének kielégítését.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!