Itt a Dacia legújabb elektromos autója, a Manifesto

0

A Dacia letért az eddig tőle megszokott útról és egy kicsit drágább elektromos autót, azaz koncepció terepjárót mutatott be Manifesto néven.

A Dacia bemutatott egy meglehetősen szokatlan tanulmányautót, amely egyelőre nem kerül gyártásba, de a román márka szerint a Manifesto rávilágít arra, hogy mennyire fontos egy szabadidőjármű ami teljesen elektromos meghajtással rendelkezik. A Manifesto megkapta a vállalat legújabb arculatát, mely a megújult DC logót mutatja a terepjáró elején.

A Manifesto karosszériája műanyagból készült és nincsenek olyan felesleges elemek a szabadidőautón, mint az ajtók vagy éppen az ablakok. Sőt, az újdonság még infotainment rendszerrel sem rendelkezik. Elég csak egy telefont csatlakoztatni az elektromos buggy utánzathoz.

„Hogy még egyértelműbbé tegyük, hogy a Manifesto a kalandvágyó embereket célozza meg, úgy döntöttünk, hogy a belső teret moshatóvá tesszük. Ráadásul az üléshuzatokat le is húzhatja, és hálózsákként használhatja. Szintén elég funky a moduláris tető, levehető lécekkel.” Nyilatkozta a Dacia.

Továbbá a Manifestoban olyan praktikus dolgok kaptak helyet, mint a kivehető akkumulátor, ami akár külső áramforrásként is használható. Vagy a fényszóró, ami szintén kivehető és lámpaként is használható. A románok elektromos terepjárójának a karosszériája teljes egésze újrahasznosított műanyagból készült. A vastag terepgumik pedig teljesen levegő nélküli abroncsok, melyeknek esélye sincs a defektre.

Ha így nézzük a Manifesto-t, akkor láthatjuk, hogy tud a Dacia elektromos autót gyártani. Meglehetősen nagy a fantáziája a román autógyártónak, de a márka továbbra is a megfizethető árú autók gyártására koncentrál. Mindez pedig dicséretes, de szerintem sokan örülnének egy ilyen elektromos buggy klónnak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!