A Dacia kitart a belsőégésű motorok mellett

0

A Dacia ameddig csak lehet, kitart a belsőégésű motorok mellett. Eközben pedig a Renault csoport többi tagja az elektromobilitás felé nyit – jelentette ki Denis Le Vot, az autógyár vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A vezérigazgató szerint a csoport minden tagjának „el kell játszania a rábízott szerepet”. A Dacia szerepe pedig az, hogy az átállás közepette megadja a kellő biztonságot az anyavállalat számára. „Ez az oka annak is, hogy a Dacia létezik” – fogalmazott Le Vot.

A Renault 2030-ra tervezi a teljes átállást az elektromos hajtásra, a Dacia viszont csak 2035-ben, amikor a belsőégésű motoros új autók értékesítése be lesz tiltva Európában.

A Renault csoporton belül inkább az olcsóbb modellekre összpontosító márka, a Dacia kínálatában jelenleg csak egyetlen elektromos modell szerepel. A Dacia Spring, amely a megrendelések 12 százalékát teszi ki. Ehhez 2023-ban egy hibrid modell is csatlakozik, míg az összes többi modell belsőégésű, benzines vagy autógázos (LPG) motort kap.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!