A hazai Tesco áruházakhoz telepít EV töltőket a Shell

0

A Shell Hungary zRt. és a TESCO-GLOBAL Zrt. több mint 100 Tesco áruháznál telepít EV töltőket 2025-ig.

A partnerségnek köszönhetően a Shell Recharge hálózata országos lefedettséget biztosít majd a Tesco áruházaknál. A partnerség támogatja a Shell azon célkitűzését, hogy 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalkozássá váljon. A Tesco a fenntarthatóság jegyében szintén vállalta, hogy 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást saját működésében, míg 2050-re az értéklánc egészében.

A partnerség első szakaszában a Tesco által telepített meglévő töltőpontok a Shell Recharge hálózat részévé válnak, a Shell pedig további töltőpontokat létesít, összesen több mint 100 Tesco helyszínen a következő három évben. A Tesco parkolóiban várhatóan 22 kW-os és 50 kW-os gyorstöltő pontok kombinációját helyezik ki, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kényelmesen tölthessék fel elektromos járműveiket vásárlás közben. Minden töltőpontot 100%-ban megújuló villamos energiával látnak majd el.

Vecsey Sarolta, a Shell Magyarország zRt. Mobilitási Üzletágának vezetője a bejelentést kommentálva elmondta: „A Shell-nél célunk, hogy az EV töltés kellemes és kényelmes élmény legyen ügyfeleink számára. Azzal, hogy lehetőséget biztosítunk nekik, autójukat egy parkolóhelyen egy másik tevékenység, jelen esetben a napi bevásárlás közben tölthessék fel, gyors és könnyen használható szolgáltatást kapnak, amely az elektromos járművekethasználók speciális igényeihez igazodik. A Tescóval való partnerségnek köszönhetően rövid időn belül hatékony, országos EV-töltőhálózatot tudunk kiépíteni.”

Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója hozzátette: „A Tesco élen jár a kibocsátás csökkentésében. Mi voltunk az első FTSE 100-as vállalat, amely a Párizsi Megállapodás 1,5 Celsius-fokos céljával összhangban álló, tudományosan megalapozott célok mellett kötelezte el magát. A 2021/22-es időszakban 52%-os abszolút kibocsátáscsökkentést értünk el a 2015-ös bázishoz képest. A meglévő e-töltőhálózatunk bővítése része a szélesebb körű elkötelezettségünknek, hogy kezeljük azokat a környezeti kihívásokat, amelyek a legfontosabbak ügyfeleink, kollégáink és közösségeink számára. EV- hálózatunk fenntartható választási lehetőséget kínál ügyfeleink számára, és a vásárlás közbeni töltés egy újabb kis segítség, hogy megkönnyítsük az életüket.”

A Shell jelenleg több mint 100 000 nyilvános és magán töltőpontot üzemeltet világszerte, és 2025-re több mint 500 000 ilyen pont működtetését tervezi. A Shell Hungary zRt. tovább növeli Shell Recharge márkanévvel ellátott EV-töltőhálózatát mind a Shell töltőállomásokon, mind más magyarországi helyszíneken.

Jelenleg 9 Shell töltőállomáson, köztük hat Shell Recharge és három Ionity töltőállomáson érhető el EV-töltés. A Shell Recharge magyarországi hálózata támogatja a Shell azon törekvését, hogy globális vezető szerepet töltsön be az EV-töltés területén, miközben a Shell Powering Progress stratégiájára épít, amelyben a Shell célja, hogy 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalattá váljon, és alacsony szén-dioxid- kibocsátású vagy szén-dioxid-semleges üzemanyagok biztosításával segítse ügyfeleit a szén- dioxid-mentesítésben az energiaátállás során.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!