Bemutatták a Ford E-Transit Custom kisteherautót

0

A vadonatúj E-Transit Custom, az európai piac legkelendőbb áruszállítójának tisztán elektromos hajtású változata egy teljesen új tervezésű jármű.

A kis- és középvállalkozások visszajelzéseit is figyelembe véve a Ford mérnökei úgy fejlesztették ki a E-Transit Custom áruszállítót, hogy az autó a felhőalapú konnektivitási és digitális technológiákra támaszkodva innovatív felhasználói élményt nyújtson. Ezek a megoldások a Ford Power-Up szoftverfrissítések révén a jármű teljes élettartama során kifogástalanul működjenek.

Az új generációs akkumulátor-technológiának köszönhetően az E-Transit Custom tervezett hatótávolsága 380 km, és az akku 125 kW-os gyorstöltővel is feltölthető. Az E-Transit Customban ugyanaz a 400 voltos, 74 kWh-s, 81,2 Ah-s cellákkal működő modern akkumulátor található, mint a Ford F-150 Lightning modellben; ez az energiaforrás 12 százalékkal nagyobb energiasűrűséget biztosít, mint az E-Transit akkumulátora. Mindez akár 380 km hatótávolságra is elég lehet

Azért, hogy a termelékenység az egész munkanap során maximális lehessen, az E-Transit Custom számos új digitális megoldást kínál a több célállomást magukban foglaló fuvarok illetve és utas- és rakodótér kihasználhatósága terén. A digitális innovációhoz kompromisszumok nélküli áruszállító képesség és sokoldalúság társul. Az E-Transit Custom hasznos teherbírása elérheti az 1100 kg-ot, a 100 mm-rel alacsonyabb raktérpadló megkönnyíti a pakolást, a vontatóképesség pedig 2000 kg. A független hátsó felfüggesztés és az elektromotor kategóriaelső teljesítménye új szintre emeli az autó által nyújtott vezetési élményt.

“A Ford Pro digitális ökoszisztémájának támogatásával az E-Transit Custom forradalmian újszerű ajánlatot jelent az európai áruszállító-vásárlók számára,” nyilatkozta Ted Cannis, a Ford Pro vezérigazgatója. “Ezek a vállalkozások 786 milliárd euróval járulnak hozzá az európai gazdaság teljesítményéhez, és az E-Transit Custom értékes segítséget ad nekik a produktivitás növeléséhez, amikor elektromos hajtású járművekre váltanak.”

Az E-Transit Custom 11 kW-os, háromfázisú, váltóáramú fedélzeti töltőjével 7,2 óra alatt tölthető fel teljesen az akkumulátor. Az E-Transit Custom emellett akár 125 kW teljesítménnyel, egyenáramról is tölthető; ilyenkor 41 perc alatt 15-80 százalékra tölthető fel a jármű akkumulátora.