Csalódást okozott az elektromos Volvo C40 a jávorszarvas-teszten

0

Csalódást okozott és viszonylag gyenge eredményt ért el a tisztán elektromos Volvo C40 a jávorszarvas-teszten.

Ha Volvo, akkor elsőre mindenkinek a biztonság jut eszébe, ebben nincs semmi meglepő. Azonban egy nemrég, a híres km77.com által elvégzett jávorszarvas-teszten csalódást okozott és viszonylag gyenge eredményt ért el.

A jávorszavas-teszt specialista km77.com szerint a tisztán elektromos Volvo C40 csak a 70 km/h maximális kezdősebességgel tudta csak sikeresen teljesíteni a tesztet. Ez az egyik legalacsonyabb kezdősebesség az eddig tesztelt elektromos autók között. A 70 km/h feletti sebességnél a Pirelli PZero Elect gumikkal szerelt C40 elkaszált néhány bóját.

A km77.com csapata szerint a meglehetősen rossz eredményt nagyban befolyásolhatta a magas, 35 °C-os külső hőmérséklet. Azonban az is lehet, hogy általánosabb probléma akad a CMA platformos elektromos autókkal, ugyanis a Polestar 2 szintén a vártnál alacsonyabb sebességnél – 74 km/h – tudta csak teljesíteni a tesztet. A különbség meglehetősen nagy a Tesla Model Y – 83 km/h – sebességéhez képest.

Továbbá a lenti videóban láthatjuk, hogy a szlalomteszten a Volvo C40 Recharge 24,4 másodperces időt tudott elérni, ami elfogadható. Mindössze 1,6 másodperccel marad a Polestar 2 mögött.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!