Akár ilyen is lehet az elektromos Mercedes EQE kombi

0

Egy renderképen nézhetjük meg, hogy milyen lehet az úgynevezett Mercedes-Benz EQE T-modell kombi formában.

A Mercedes-Benz EQE egy kiválóra sikeredett tisztán elektromos autó. Nagy hatótávval, ami köszönhető a 0,22-es légellenállási együtthatónak, főúri kényelemmel és persze a legújabb technológiákkal. Sokakat azonban a viszonylag kicsi, 430 literes csomagtartó mérete lep meg igazán a 930 mm-es hátsó túlnyúlás miatt.

A belsőégésű E-osztály szedán változata 1150 mm-es túlnyúlásával 540 literes csomagtartót kínál. Azonban a Mercedes mérnökei bizonyára nem akarták ennyire kihozni az elektromos EQE csomagterét mert az már közelebb lett volna az EQS méreteihez. Az Auto Bild legújabb cikke szerint a csillagos márka mérnökei nem izgulják túl a csomagtartós témát, ugyanis a pletykák szerint az elektromos EQE T-modell majd megoldja ezt a problémát.

renderkép: topelectricsuv.com

Az EQE kombi látszólag az EQE szedán és a hamarosan megjelenő EQE SUV közé passzolna.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a Mercedes-Benz eddig nem erősítette meg az EQE kombi változatának piacra dobását. Érkezése egyelőre pletyka szinten hallható. Az EQE SUV modell azonban október 16-án debütál teljes pompájában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!