Négymotoros elektromos BMW-t tesztel az M divízió

0

A BMW M GmbH új fejezetet nyit az elektromos mobilitás térnyerésére összpontosító átállás terén.

A jövőbe mutató hajtáslánc- és futómű-technológiai innovációkkal felszerelt prototípus első közúti tesztjei során a nagyteljesítményű divízió fejlesztőmérnökei a jövő tisztán elektromos meghajtású sportautójának hardver- és szoftvermegoldásait veszik górcső alá. A megméretés középpontjában a négy elektromos motorral dolgozó összkerékhajtás és az integrált menetdinamikai vezérlőrendszer áll, amelyek együttműködése példátlan szintű teljesítményt és vezetési élményt ígér.

A vadonatúj hajtáslánc-technológia prototípusával a BMW M GmbH újfent igazolja technológiafejlesztési szaktudását és azon képességét, amely mentén a világ leggyorsabb betűjeként számon tartott M esszenciáját átülteti az emisszió-mentes mobilitás világába. A prototípus tisztán elektromos meghajtása innovatív vezérlőrendszerekkel párosul, amelyek újraértelmezik a nagyteljesítményű BMW M modellek által fémjelzett menetdinamika, agilitás és precizitás hármas egységét.

Hogy a jövő tisztán elektromos meghajtású sportautójának hajtáslánc- és futómű-technológiai innovációit közúton is tesztelhessék és finomhangolhassák, a BMW M GmbH fejlesztőmérnökei egy olyan prototípust építettek, amely a hamisítatlan BMW M kvalitások és az elektromos mobilitás terén egyaránt iránymutató génekkel bír. A zéró emissziójú sportkupéhoz így a műszaki alapot a BMW i4 M50 modell szolgáltatta, némileg módosított karosszériával és olyan széles kerékjárati ívekkel, amelyek mind elöl, mind hátul lehetővé teszik az innovatív hajtáslánc-technológia és a nagyteljesítményű kerékfelfüggesztések beépítését.

A modell frontrészének kimagasló torziós merevségéről a BMW M3 és a BMW M4 módosított karosszériamerevítő koncepciója gondoskodik, amely még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is magabiztos tartást garantál. A hajtáslánc-technológia hűtőrendszerének egységeit ugyancsak a nagyteljesítményű sportautó-párosban alkalmazott irányelvek szerint rendezték el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!