Két Guinness-rekordot döntött meg egy kínai elektromos autó

0

A Zeekr letette a névjegyét a globális porondon azzal, hogy megszerezte a valaha elektromos autóval elért leggyorsabb drift és leggyorsabb elektromos autó szlalom címet.

Az utóbbi időben egyre többet hallat magáról a kínai Geely autógyártó, ilyen volt a tegnapi hírünk is. Ugyanis megfogadta a Geely, hogy a 2023-as év személyautós eladásain belül legalább 50 százaléknak kell lennie a tisztán elektromos autóknak. Mára pedig a Geely berkein belül működő tisztán elektromos termékcsalád a Zeekr döntött meg két Guinness-rekordot. Az a Zeekr ami csupán kilenc hónapja van gyárt elektromos autókat és közel 20 000 elektromos autót értékesített.

Azt bizonyára minden e-cars.hu olvasó tudja, hogy a Zeekr első elektromos modellje a 001 a Lynk & Co tanulmányaként kezdte pályafutását. A közel 5 méter hosszú elektromos kombi 545 lóerőre és 768 newtonméterre lépes, amivel 3,8 másodperc alatt gyorsul százra. A 100 kWh-s akkumulátorral pedig akár 700 kilométert is megtehetünk egyetlen töltéssel.

Az alig egy éves Zeekr máris két Guinness világcsúcsot tudhat magáénak, nagy sebességű driftelésben és szlalomozásban döntött rekordot. Az első oklevelet azért kapta a Zeekr 001, mert egy profi sofőr kezei között 207,996 km/óra sebességgel repesztett keresztben. Ilyen gyorsan még egyetlen elektromos autó sem driftelt.

A másik Guinness-rekord szintén az elektromos Zeekr 001 megbízhatóságát és kezelhetőségét tanúsítja. 49,05 másodperc alatt szlalomoztak végig egy 50 bójából álló pályán a Zeekr 001 elektromos autóval.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!