Toyota alapokra épülhet az első elektromos Suzuki

0

Nem titkolt célja a Suzukinak a költségcsökkentés és éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél olcsóbb legyen első elektromos autója. Itt jön képbe a Toyota.

A Suzuki év elején jelentette be, hogy újabb lépést tesz annak érdekében, hogy rálépjen az elektromobilitás útjára. Ez a lépés több mint 1 milliárd dollárba fog fájni a Suzukinak. Azonban az autógyártó vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy minél kevesebbet kelljen költeni a gyártásfejlesztésre és minden esély megvan arra, hogy a jövőben a Suzuki összefog a Toyotával. Azzal a Toyotával akivel most is stratégiai szövetségben áll.

Olyannyira jó a Toyota és a Suzuki közötti kapcsolat, hogy a Toyota lehetővé teszi a Suzuki számára, hogy belépjen egy fejlődő szegmensbe anélkül, hogy komoly költségeket vállalna. Mindezen partnerség pedig a vásárlók számára is megfelelő lenne egy jóárasított tisztán elektromos Suzuki esetében.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Suzuki továbbra is pénztárcabarát autókat akar árulni és az új, tisztán elektromos modelljei is valahova a megfizethető kategóriába tartoznának. Várhatóan nem a Toyota bZ4X alapjaira épülnének meg az első elektromos Suzukik, hanem a kisebb bZ3X-re, mely a CH-R elektromos utódjaként léphet színre 2024-ben.

Azonban nem kell félteni a Suzukit, ugyanis számtalan terv lapul még a vállalat tarsolyában a Carbuzz szerint és a Toyotához hasonlóan a hibrid modellekben is jelentős potenciált lát. Valamint több más vállalattal is dolgozik a szintetikus üzemanyagok megoldásain.