Újabb kínai elektromos autógyártó jön Európába

0

Az Emil Frey fogja forgalmazni az Ora Funky Cat EV-t és a Wey Coffee 01 PHEV modellt Németországban 2022 negyedik negyedévétől.

El kell ismernünk, hogy a kínai elektromos autógyártók szépen lassan megjelentek Európában. Most egy újabb vállalat, a Great Wall Motor, Kína egyik legnagyobb autógyártója jelentette be, hogy új európai piacokra kíván belépni. Köszönhetően a régió legnagyobb autókereskedő csoportjával, az Emil Frey-jel kötött stratégiai partnerségnek.

Az Emil Frey kezdetben a Great Wall Motor Ora és Wey márkáit fogja forgalmazni Németországban. Elsőként a tisztán elektromos Ora Funky Cat kompakt autóval indítanak a negyedik negyedévétől majd a Wey márka Coffee 01 plug-in hibrid modell árusítását is megkezdik Németországban.

A Great Wall Motor azért választotta az Emil Frey-t, mert felismerte, hogy a partnerség jelentős előnyöket kínál a saját értékesítési és szervizhálózat kiépítésével szemben. A partnerség révén a Great Wall Motor márkák hozzáférhetnek a Frey kiterjedt európai értékesítési, szerviz- és alkatrészüzletágához. Az Emil Frey jelenleg 28 márkát kínál Európában.

További jó hír, hogy a Great Wall Motor és az Emil Frey „intenzív tárgyalásokat” folytat, hogy stratégiai együttműködésük keretében további európai országokban is megjelenjenek a kínai elektromos újdonságok.

Az ismert autóipari elemző, Matthias Schmidt szerint 2021-ben a Nyugat-Európában eladott 1,2 millió elektromos autó 16 százalékát Kínából szállították. Köztük a Tesla Model 3-at és Model Y-t, a Dacia Springet és a BMW iX3-at. Az Európában értékesítő kínai márkák száma 2022-ben várhatóan két számjegyű lesz, mivel egyre több elektromos járművet hoznak át a régióba.  

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!