Ezek a Dodge modellek kapnak tisztán elektromos hajtást

0

Teljesen érthető azok álláspontja, akik szerint egy vérbeli sportautó és a benzinmotor hangja nem értelmezhető külön. Ha pedig egy izomautó, valamint az elektromos meghajtás párosa kerül szóba, kifejezetten nagy a fanyalgó hangnem.

A Dodge Charger és a Challenger legalább annyira erős ikon a kategóriában, mint például a Ford Mustang. Tavaly nyáron volt róla szó hivatalos sajtóanyagban arról, hogy bizony a kategóriába be fog lépni a Dodge, méghozzá egy szemtelenül erős, 1000 lóerős elektromos sportautóval.

Sok kérdés azóta sem lett tisztázva. Többek között az sem, hogy a 2024-ben érkező újdonság melyik modellt váltja és ami még fontosabb, hogy fog-e kínálni a márka még belsőégésű variánst, ha megérkezik az elektromos utód. A Motor1 magazin eddig várt és próba-szerencse alapon megcímezték a kérdéssel a Dodge sajtósait. A válasz pedig meg is érkezett:

„Az értesülés nem valós. A Hemi motor távozik a kategóriából. A következő generáció tisztán elektromos (BEV) lesz.”

A fentiek értelmében tehát sajnos ha valaki benzines motorral venné az új generációs Dodge Chargert, vagy Challengert, annak erre már nem lesz módja.

A Dodge nagyon igyekszik kerülni azt, hogy új autójukat kapásból megutálják a márka régi rajongói, ahogyan az megesett a Ford Mustang Mach-E esetében is.

A Dodge direkt úgy fogalmaz, hogy ők nem elektromos autót árulnak, hanem amerikai izomautó életérzést, csak elektromos meghajtással. A magam részéről kíváncsian várom, miként boronálja mindezt össze a Dodge. Az érkező újdonságról még szinte semmit nem tudhatunk biztosra, de alapnak például nagy eséllyel a nemrég megismert négy Stellantis padlólemez közül választanak. A fentebb linkelt videóban számos képkockán felsejlik a készülő tisztán elektromos Dodge és annak logója is. Utóbbit már használta korábban a Dodge, pontosabban 1962 és 1981 között. Azonban itt már nagy eséllyel megvilágításra is kerül az. Teljesítményben sem kell szégyenkeznie valószínűleg az új elektromos Dodge-nak, hiszen a videó egy pontján egy 1000 lóerős adat sejlik fel. Vélhetően mind a négy kerék hajtott lesz a most még rejtőzködő Dodge esetében.