Új kiadással bővült Kína legkelendőbb elektromos autója

0

Wuling Mini EV, a kínai legenda. A vonatkozó hírek iránt érdeklődőknek azt hiszem nem kell bemutatnom az ázsiai ország legnépszerűbb elektromos autóját. A Wuling Mini nagysikerű elektromos autójából csak az idén lassan 130 000 darabot adtak el. 2020 nyári bemutatkozása óta pedig bőven 600 000 felett jár az összesített eladás. Tehát egy igazi sikersztoriról beszélhetünk a Wuling Hongguang MINI EV kapcsán, melyből egy limitált széria érkezett, a GameBoy Edition.

Ha egészen pontos akarok lenni, akkor már márciusban tudni lehetett, hogy érkezik a limitált verzió. Ám most már ténylegesen is tudni lehet a részleteket, melyről egy youtuber (Wheelsboy车轮哥) készített egy rövid tesztvideót. Egy tényt gyorsan tisztáznánk: ennek a GameBoy elnevezésnek semmi köze nincs a Nintendo híres kézi konzoljához, ami a Game Boy.

A GameBoy Edition 4 különböző verzióban vásárolható meg: Hurricane Phantom, Jungle Traveler, Star Rover, és Party Sweetheart. Mindegyik verzió egy kissé eltér a másiktól, mely különbségek leginkább a kinézetben (külső és belső) érhetők tetten. A jelenlegi Mini EV sokat változott a jármű első verziójának debütálása óta, különösen ebben a speciális kiadásban. Új lámpák vannak hátul és elöl, valamint egy sportos csomagot kapott a lökhárítókkal és az oldalsó szoknyákkal. A gép arányai és általános kiállása azonban változatlan marad – magas és keskeny karosszéria dobozos élekkel és apró, 12 hüvelykes kerekekkel.

A belső teret jelentősen korszerűsítették, de nagyjából megmaradt ugyanaz a viszonylag olcsó kinézetű és nagyon szűk utastér. Újdonság a Bluetooth funkció és az újratervezett középkonzol, új anyagokkal. Az ülések az új, elegánsabb kárpitok ellenére a „legkevésbé kényelmesek” közé tartoznak a piacon. Mindezeken nem szabad meglepődni, hiszen árban nem véletlenül van ott a Wuling Mini EV, ahol.

Jutott azért némi fejlesztés a hajtásláncba is, hiszen 15 százalékkal erősebbek lettek a GameBoy verziók, ami konkrétan 41 LE-t (30 kW) jelent, 110 nm nyomaték mellett. Az akkupakk is nagyobb lett, 26,5 kWh-ra nőtt a kapacitás, amihez ha hozzávesszük a kis tömeget és a városi használatot, simán kijöhet a 250 km hatótáv egyetlen töltéssel.