Így nézhet ki a Tesla futurisztikus Supercharger állomása

0

Végre valósággá válik a Tesla futurisztikus Supercharger állomása étteremmel, kerti mozival és számos más élményfaktorral.

Ha hosszabb távra indulunk el egy elektromos autóval, mint amit a beépített akkumulátor megenged, akkor bizony tölteni szükséges majd menet közben. Ilyenkor kerülnek fókuszba olyan dolgok, mint az autó által felvehető töltési teljesítmény, vagy éppen az, hogy a töltés idejét miként töltjük el, ami az akku töltöttségétől függően lehet akár 30-50 perc is.

Egyre több töltőüzemeltető ismeri fel, hogy ez az élmény nagyban befolyásoló tényező. Főleg, ha éppen más konkurens hálózat töltőpontja is elérhető a közelben. Valljuk be őszintén, mi magunk is inkább választanánk egy olyan töltőpontot, ahol van például egy étterem, ahol mi magunk is feltöltődhetünk, míg az autónk ugyanezt teszi.

A Tesla és a Supercharger villámtöltőkből álló hálózata egy igen ismert duó. Ezért, a Tesla egy jó ideje tervezi (konkrétan 2018 óta), hogy ahol lehetséges, a sofőröket is kiszolgálni képes infrastruktúrát telepít a Supercharger töltőállomások mellé. Ennek egy ikonikus megjelenése egy olyan stílusú töltőpont kialakítása, ami talán az 40-es és 50-es évek Amerikájának hangulatát idézné meg, persze vegyítve napjaink technológiáival. Lenne itt étterem, kerti mozi és sok minden más.

A tervek kiválóak és bizonyára sokan vevők lennének egy ilyen töltőpont meglátogatására. Az első ilyen SuC tervei már megvannak és a kivitelezés is hamarosan elindulhat a kaliforniai Santa Monica területén. Múlt hónapban a vonatkozó terveket is bemutatta a vállalat a város vezetésének, ezúttal pedig még látványosabb képeken nézhetjük meg, mit kap az, aki ide jön autót tölteni:

A Fenti Twitter posztból jól látható, hogy helyszín központját egy félköríves étterem foglalná el, ahol a maximum 29 töltőoszlopra feldugott autók tulajdonosai tudnak majd enni. Az alsó szinten található a konyha, egy bár, benne székekkel és egy kültéri bár az épület szélén. A legfelső emeleten szabadtéri tetőtéri ülőhelyek, bárral, több asztallal, két sorban színházi stílusú ülősarokkal, valamint a színházi ülések mögött álló bárral kerülnek kialakításra. Az alsó szinten egy „carhop terület” is lesz a pincérek számára, akik a parkolóban lévő autókhoz hozzák az ételrendelést. De magának az egész létesítménynek lenne egy retró, de mégis modern hangulata, amiben számos videójátékos, vagy éppen filmes utalás is megvalósulna.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!