A Panasonic leszállította az első, kísérleti 4680-as cellákat a Teslának

0

A tömeggyártás megkezdése előtt a Panasonic leszállította az első 4680-as cellák kísérleti mintáit a Teslának.

Úgy tűnik, hogy nincs olyan nap vagy hét, hogy ne lenne valami hír a Tesla forradalmian úgy, 4680-as akkucellájáról. Az előzményeket szerintem senkinek nem kell bemutatni, viszont néhány hete, május közepén a Tesla felszólította a Panasonicot, hogy gyorsítsa fel ezen cellák fejlesztését. Hirokazu Umeda, a Panasonic pénzügyi igazgatója akkor elismerte, hogy a Tesla a 4680-as cella gyorsabb fejlesztését szorgalmazza: “A Tesla továbbra is erős keresletet lát a 2170-es akkumulátorok iránt, de a 4680-as cellák gyorsabb fejlesztésére is megkért minket.”

Úgy tűnik, hogy a Panasonic hallgatott a Teslára mert Kazuo Tadanobu, a Panasonic energia üzletágának vezérigazgatója tegnap megerősítette, hogy a cég elküldte a Teslának az első kísérleti mintáit a 4680-as cellákból.

„Az akkumulátorgyártó Panasonic Holdings Corp szerdán megerősítette, hogy leszállította az első mintákat a Teslának az erősebb, 4680-as formátumú elektromos autó akkumulátorokból. Miközben az észak-amerikai gyártás felfuttatására készül. Az első Japánban létrehozott kísérleti sorozat májusban lehetővé tette a nagyszabású prototípusgyártás megkezdését.”

Továbbá a vezérigazgató aláhúzta, hogy az akkucellák tömegtermelése a következő év márciusában indul be. Majd pontot tett azoknak a spekulációknak a végére, mely szerint 4680-as cellákat fognak gyártani Észak-Amerikában. Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a Panasonic egy teljesen különálló hatalmas gyárban kezdené meg az új típusú cellák sorozatgyártását valahol Oklahomában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!