70 százalékos kapacitáson működik a Tesla kínai gyára

0

A Tesla közel 70 százalékos kapacitással működteti a sokáig zárva tartott kínai gyárát.

Márciusban Kínában a kiújult járvány miatt a hatóságok szigorú zárlatot rendeltek el az országban. Olyannyira, hogy a Tesla gyárában március 28-tól egészen április 19-éig teljesen leállt a termelés. Azonban a Tesla folyamatosan igyekszik behozni a lemaradást és persze a kiesett pénzt is.

Április 19-től ugyan újraindult a gigagyár Kínában, de csak csökkentett létszámú csapattal. Ez a csapat április 19. és május 19. között mintegy 26 000 Model 3-at és Model Y-t gyártott le. Nagyjából a bezárás előtti termelésnek a felét tudta csak teljesíteni a Tesla. A Reuters legfrissebb cikke szerint a Teslának sikerült egy második műszakkal bővíteni a gyártást a múlt héten és a bővített műszaknak köszönhetően a termelés a korlátozás előtti szint hetven százalékára emelkedett.

„A Tesla helyreállította a sanghaji gyár heti termelését annak a szintnek körülbelül a 70 százalékára, amelyen a koronavírus miatti lezárás előtt működött a városban” – mondta egy meg nem nevezett, az ügyhöz közel álló forrás.

Várhatóan a következő hetekben a termelés üteme tovább nő és a Tesla illetékeseinek reményei szerint június végére visszaállhat minden a kezdeti szintre. Különösen azért, mert a város közigazgatási csoportjának bejelentése szerint június 1-jével feloldják az utolsó sanghaji korlátozó intézkedéseket.

A kínai Yicai szerint a sanghaji Tesla Giga gyár több mint két év működés után 95%-os lokalizációs arányt ért el. Mindez azt jelenti, hogy szinte minden alkatrészt helyben gyártanak és szállítanak, beleértve az olyan alapvető alkatrészeket, mint az akkumulátorok (CATL LFP vagy az LG Energy Solution) és a hajtáslánc.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!