Megérkezett az első videó az elektromos DeLorean autóról

0

Egy rövid videóban tűnik fel a DeLorean EVolved, a Vissza a jövőbe kultikus filmből jól ismert DMC–12 típusú autó újragondolt elektromos változata.

Az ItalDesign koncepciójáról, a DeLorean EVolvedről érkezett egy rövid kedvcsináló teaser videó melyben jól látható a Vissza a jövőbe-sagában főszerepet játszó amerikai sportautó hátsó része.

A megújult DeLorean sok mindenben követni fogja Giorgetto Giugiaro által tervezett DMC-12 néhány jellegzetes vonását. Az már tudjuk, hogy megmaradnak a hátsó légbeömlők és a sirályszárnyas ajtók. Azonban a mai követelményeknek megfelelően modernizálják a megújult EVolved külső vonalait. A teaser videó egy, az autó teljes hátsó szélességében végigfutó LED-sávot mutat, alatta világító DeLorean felirattal. A hátsó csíkot két további LED-sor zárja, ami akár féklámpaként vagy éppen irányjelzőként működhetnek.

Továbbá a hátsó nézetből jól látható, hogy az EVolved lágyabb vonalakkal kerül a publikum elé. Nem csoda, hogy az ItalDesign arra összpontosított, hogy az új DeLorean harmonikusabb formát kapjon. Ne olyan szögletes megjelenést, ami az 1980-as években nagy divat volt.

Augusztus 18-án a Pebble Beach Concours d’Elegance-on mutatják be az elektromos DeLorean koncepciót, ami új pályára állítja a DeLoreant. A márka vezérigazgatója Joost de Vries elismerte, hogy nem lesz gazdaságos mindent erre a modellre feltenni és bejelentette, hogy új, gazdaságosabb, nagy sorozatgyártású elektromos modellek érkeznek a jövőben. A feltámasztott DeLorean limitált szériában viszont megvehető lesz.