Volkswagen ID.Buzz – koncepciótól a sorozatgyártásig

0

A Volkswagen megosztott egy közel 42 perces dokumentumfilmet, melyben az ID.Buzz életútja látható a koncepciótervtől egészen a sorozatgyártásig.

A németek március 10-én mutatták be az első teljesen elektromos kisbuszukat, az ID.Buzz modellt. Az ID.Buzz piaci bevezetése még idén májusban megtörténik. Az európai vásárlók egy 82 kWh (77kWh nettó) kapacitású akkumulátorral rendelhetik meg az ID.Buzz modellt. Az öreg kontinensre vonatkozó hivatalos adatok szerint a teljesítményt egyetlen villanymotor adja, 201 lóerővel és 310 newtonméter azonnali nyomatékkal – ezek az adatok megegyeznek a jelenlegi VW ID.4-esével.

Az ID.Buzz egyenáramról 170 kW-al tölthető, míg váltóáramról 11 kW-al. Egy nagyteljesítményű töltőállomáson mindössze 30 perc alatt feltölthető a Volkswagen elektromos kisbusza 5-ről 80 százalékra. Az európai ügyfelek számára az opcionális kétirányú töltési funkció is elérhető lesz, ami azt jelenti, hogy az akkumulátorban lévő villamos energiával táplálhatják otthonukat.

A tegnapi nap folyamán a Volkswagen megosztott egy közel 42 perces dokumentumfilmet, valamint egy sajtóközleményt melyben a kulcsfontosságú momentumok láthatóak az ID.Buzz koncepciójától egészen a sorozatgyártásig.

A Volkswagen ID.Buzz modellek árait egyelőre nem fedte fel a VW.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!