Elektromos csuklós busz érkezett Székesfehérvárra

0

Egy csuklós MAN Lion’s City 18 elektromos autóbusz forgalomba helyezésével folytatódik a Zöld Busz demonstrációs mintaprojekt Székesfehérváron.

 A tisztán elektromos csuklós buszt április 14-én, csütörtöktől két héten át lehet majd ingyenesen kipróbálni a közösségi közlekedésben, ami több útvonalat érint. A részletes menetrend ide kattintva látható.

Április 14-e és 27-e között, két héten keresztül közlekedik Székesfehéváron a MAN Lion’s City 18 típusú, 18 méter hosszú elektromos autóbusz. A háromtengelyes, alacsony padlós, 45 ülőhelyes, kimondottan városi használatra tervezett jármű 640 kWh összkapacitású akkumulátorcsomaggal van felszerelve, amely egy töltéssel 250-300 kilométert tud megtenni.

Az utazóközönség – a korábbi e-buszos próbaidőszakhoz hasonlóan – most is ingyenesen utazhat az elektromos busszal, amely minden nap másik járatútvonalon fog közlekedni.

Most Székesfehérvárra egy MAN gyártmányú autóbusz érkezik, de már az Ikarus is tervezi az elektromos csuklós autóbuszt, illetve már gyártják fehérvári üzemükben a városban még idén forgalomba álló 12 darab szóló elektromos buszt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!