Nyáron érkezik az elektromos Toyota bZ4X Magyarországra

0

Már hazánkban is foglalható a Toyota első dedikáltan akkumulátoros elektromos autónak fejlesztett, csak ezzel  a hajtáslánccal elérhető modellje, a vadonatúj bZ4X nagyméretű SUV.

A Toyozta bZ (Beyond Zero) akkumulátoros elektromos almárkájának első modelljeként a bZ4X a lenyűgöző futurisztikus formavilágot kivételes helykínálattal, kiemelkedő menetteljesítményekkel és kategóriaelső terepképességekkel ötvözi. A hivatalos adatok alapján az elsőkerékhajtású változhat hatótávja eléri az 516 kilométert, az összkerékhajtású modell hatótávja pedig 470 kilométer. Az első ügyfelek már nyáron átvehetik az autójukat.

Nem túlzás kijelenteni, hogy hatalmas várakozás övezi a Toyota első dedikáltan akkumulátoros elektromos autóját, a méretében az önöltő hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos hajtással megrendelhető RAV4 és a kizárólag öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető Highlander SUV-ok közé érkező bZ4X-et. A modell már Magyarországon is foglalható, az első darabok nyáron érkezhetnek Magyarországra, a gazdag felszereltséget kínáló belépő Comfort kivitel 18.910.000 Forinttól, míg a legmagasabb felszereltségi szintet jelentő Premiere Edition kivitel 23.980.000 Forinttól elérhető.  

A kimondottan akkumulátoros elektromos autók számára fejlesztett eTNGA platformra épülő modell az új bZ (Beyond Zero) almárka első sorozatgyártású modellje. Az éles formaterv, a tágas belső tér és a hamisítatlan SUV teljesítmény kiemelkedővé teszi a modellt a kategóriában. Emellett itt mutatkozik be az új összkerékhajtási rendszer, amely az első és a hátsó tengely különálló elektromos meghajtása révén kivételes képességeket biztosít.

A kiemelkedő hatótávhoz a bZ4X 71,4 kWh-s akkumulátora is hozzájárul. Az akkumulátor minőségét szemlélteti az opcionális kibővített garanciaprogram, amely 10 év vagy 1.000.000 megtett kilométer után is garantálja a 70 százalékos kapacitást. Az ügyfélkiszállítások az első piacokon már idén nyáron megkezdődnek. A kínálat különböző vásárlási lehetőségeket kínál, beleértve az új, all inclusive lízingprogramot, ami magában foglalja a karbantartást, a fali töltőt és a connected szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!