Téli körülmények között tesztelik az Audi e-tron zászlóshajókat

0

Bizonyára sokan vannak úgy, hogy szeretnének egy elektromos Audi SUV-t venni, ami méretben és tudásban is egy komolyabb szintet képvisel. Nekik a Q4 e-tron még nem biztos, hogy jó választás. Ezeknek a vásárlóknak inkább a hamarosan bemutatkozó Q6 e-tron lehet majd a vágyott elektromos autó.

Hogy a premier pontosan mikor lesz, azt egyelőre nem tudni, de pletykák alapján hamarosan eljön a nagy nap. Már csak azért is, mert a legújabb kémvideón éppen egy olyan darab látható, ami nagy erőkkel teljesíti éppen a téli teszteket.

Hajtáslánc tekintetében is csak pletykákat olvasni, de azok alapján igen ütős darab lesz a Q6 e-tron. Ráadásul ebből is érkezik RS kiadás, vagyis egy teljesítményre hangolt elektromos verzió. A „mezei” Q6 e-tron tudása is 600 lóerő (447 kW) és 830 nm nyomaték, melyre az RS kiadás még egy lapáttal rádob. Ráadásul a Q6 is a PPE padlólemezre épül, mint a Porsche Macan elektromos verziója.

Ugyanezen a tesztnapon sikerült lencsevégre kapni a hamarosan megújuló e-tron SUV-t modellt is. Azt az e-tron SUV-t ami ha minden igaz, hamarosan Q8 e-tron néven folytatja a pályafutását, miután a mostani generáció megújul.

Tavaly júniusban írta meg a német Automobilwoche magazin, hogy az Audi döntéshozói arra jutottak, hogy az e-tron SUV a jelenlegi formájában nem kap utódot. Helyét egy tisztán elektromos Q-sorozatos autó veszi át, valamikor 2026 körül. Novemberben pedig már maga a márkaigazgató beszélt az utódlásról:

„A jövő elektromos lesz. Forest-béli gyárunk karbon-semleges és ezt a szemléletet ültetjük át mostantól minden új autónk tervezésébe. Tapasztalatinkra hagyatkozva a következő itt készülő autó az Audi Q8 e-tron lesz, amit a jelenlegi e-tron utódjának szánunk.”

Tehát a jelenlegi e-tron SUV utód nélkül megszűnik, helyét pedig a Q8 e-tron fogja átvenni, valamikor 2026 körül, vagyis minden részlet a helyére került az újdonsággal kapcsolatban. A jelenlegi e-tron SUV kap egy frissítést 2023-ban, majd 2026-ban átadja helyét a Q8 e-tron-nak. A facelift főbb elemei a mostani Q4 e-tron főbb vonásaihoz hozzák közelebb a már 2018 óta a piacon lévő modellt.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!