Téli teszten az új elektromos Mini

0

Az új tisztán elektromos MINI modellcsalád megkezdte a bemelegítést – stílusosan az Északi sarkkör dermesztő körülményei között.

A BMW Group mérnökei a svédországi Arjeplog hóval és jéggel borított tájain veszik górcső alá az új MINI menetdinamikai adottságait. A brit kedvenc új kiadása tisztán elektromos meghajtással büszkélkedhet. A Svédországban végzett téli tesztek pedig kulcsfontosságúak a modell sorozatgyártása felé vezető úton.

A háromajtós MINI ismét az új MINI modellcsalád első képviselőjeként ünnepli világpremierjét. Az ötödik generáció háromajtós modelljének járműkoncepcióját a kezdetektől a vezetés zéró emissziójú élményét szem előtt tartva tervezték meg a mérnökök.

„A MINI növekedési pályára állt, teljes energiával haladva a tisztán elektromos jövő felé. Az ikonikus háromajtós digitális innovációkkal teli, hálózatról tölthető gokart-élménnyel ajándékozza meg ügyfeleinket – a hosszútávú fenntarthatóság egyértelmű üzenetét hordozva, minimális ökológiai lábnyom mellett” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Az új háromajtós MINI következetesen írja tovább a nagyvárosi vezetés élményéről szóló sikertörténetet, amely immár több mint hatvan esztendeje a márka védjegye. A brit prémiumgyártó a jövőben ezt még letisztultabb, minden korábbinál fenntarthatóbb módon váltja valóra. Erre a klasszikus karosszéria-koncepció kialakítása is ékes példaként szolgál. A tisztán elektromos hajtáslánc-technológia lehetőséget adott a mérnököknek arra, hogy az autóépítés vezérelveit az alapoktól gondolják újra és a MINI által fémjelzett egyediségnek, részletgazdagságnak, hagyományőrzésnek és innovációk iránti szenvedélynek új kiindulópontot adjanak. Az új MINI kialakítása ugyanakkor a márka egyedülálló történelme előtt is tiszteleg, hiszen a legkorszerűbb technológia és a maximális vezetési élmény a lehető legkisebb alapterületen egyesül.

A BMW Group svédországi tesztközpontjában a mérnökök optimálisan finomíthatják tovább az új háromajtós MINI vezethetőségét. A havon és jégen megtett körökön precízen finomhangolható az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a tapadásoptimalizáló rendszerek vezérlése, a modell kanyarokban tanúsított viselkedése, a kerékfelfüggesztések és a lengéscsillapítók karakterisztikája, valamint a kormánymű precizitása és a fékrendszer pontossága.

Az integrált hajtáslánc- és futómű-technológiai alkatrészek egy lélegzetelállítóan harmonikus egységről tesznek tanúbizonyságot, amely nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a sorozatgyártásban kínált modell a gokartos vezethetőség és a páratlan menetkomfort magával ragadó, MINI-re jellemző egyensúlyát adja az ügyfelek kezébe.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!