Megszűnik az ingyenes parkolás a zöld rendszámos autóknak Szentendrén

0

Egyre több városban szüntetik meg az ingyenes parkolást a zöld rendszámos autóknak. Most éppen Szentendre döntött úgy, hogy április 1-től megszüntetik a kedvezményt.

Egy kedves olvasónk hívta küldte át a szentendre.hu azon cikkét melyben megírták, hogy április 1-től megszűnik a zöld rendszámos autók ingyenes parkolási kedvezménye Szentendrén.

A szentendreiek ugyanakkor továbbra is ingyen parkolhatnak zöld rendszámú autóikkal az I. és II. zónában, amennyiben regisztrálnak az ügyfélszolgálatnál vagy a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság parkolási ügyfélszolgálatánál.

Más városokhoz hasonlóan, gondolunk itt Siófokra vagy Ajkára a zöld forgalmi rendszámú gépkocsik díjmentes várakozása Szentendrén is megszűnik. A díjmentesség megszüntetését városunkban is az indokolta, hogy jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámú gépkocsik száma, ezért a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket. A zöld rendszámú autók egy része hibrid jármű, ezért nem garantált, hogy semmiféle szennyezőanyagot nem bocsát ki működése során. A parkolási kedvezményre regisztrált jogosultak a zöld forgalmi rendszámú gépkocsikkal is díjmentesen várakozhatnak az I. és II. díjzónákban.

Az alábbi listánkat folyamatosan bővítjük. Kérjük írj egy levelet, ha van tudomásod olyan városról ahol megszűnik, vagy megszűnt a kedvezmény.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!