Év Brit Autója szavazáson nyert a Hyundai Ioniq 5

0

A Hyundai új modellkínálatának felülmúlhatatlan vonzereje és változatos kompetenciája újfent szakmai elismerésben részesült, amikor a tisztán elektromos Hyundai IONIQ 5 az év legjobb családi járműve címet szerezte meg a 2022. Év Brit Autója szavazáson.

Az Év Brit Autója díj az autóipar egyik legrangosabb elismerése, egyben komoly próbatétel az autóipari szereplők számára. A huszonkilenc tagú zsűrit tapasztalt szakújságírók: a Top Gear, a The Sunday Times, a The Daily Express, a The Telegraph, a CAR, az Auto Express, a BusinessCar, a The Independent, az Evo és más rangos újságok, illetve folyóiratok szerkesztői alkotják.

Az új Hyundai IONIQ 5-össel szerzett személyes tapasztalatok után a panel tagjainak kétsége sem maradt a modell sokoldalúsága felől. „A Hyundai IONIQ 5 új irányt jelöl ki az elektromobilitás számára. Egy innovatív, kívánatos, praktikus és zseniálisan megtervezett autó, amely a legteljesebb mértékben kiaknázza a tisztán elektromos platformban rejlő lehetőségeket.” – indokolta döntését a zsűri. „Fel nem foghatjuk, hogyan teremtett ilyen hatalmas belső teret egy családi autóban a Hyundai, ám egyáltalán nem bánjuk, hogy éveken át törhetjük még a fejünket ezen a rejtélyen.”

A 2022-es Év Brit Autója díj legjobb családi autónak járó kitüntetése újabb rangos címmel gyarapítja a forradalmian újszerű Hyundai IONIQ 5 szakmai elismeréseinek a számát. A különleges formavilágú, akár 481 kilométeres tisztán elektromos hatótávolsággal rendelkező, 10-ről 80 százalékra mindössze 18 perc alatt feltölthető IONIQ 5 iránt Európa-szerte komoly érdeklődést mutatnak a fogyasztók.

Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke így nyilatkozott. „Egyedi formavilágával, ultramodern elektromos platformjával és kategóriaelső technológiai tartalmával az IONIQ 5 ismét a mezőny fölé emelkedik.”

A kecses vonalvezetésű Hyundai IONIQ 5 a márka formatervezési hagyatéka előtt tiszteleg, ugyanakkor az elektromobilitás jövőjét is megtestesíti. A Hyundai formabontó új elektromos, globális moduláris platformjának (E-GMP) köszönhetően az IONIQ 5 gyorsabban tölthető, hatótávolsága nagyobb, vezethetőség kedvezőbb, helykínálata pedig egyenesen lenyűgöző. A teljesen sík padlót eredményező, moduláris E-GMP platformnak köszönhetően a Hyundai tervezői az utastér kialakítását is forradalmasíthatták. Az IONIQ 5 soha nem tapasztalt vezetési és utazási élményt kínál; fenntartható anyagaival, kiemelkedően rugalmasan variálható ülésrendszerével és a testre szabhatóságot támogató, számos opciójával újraalkotja az élettér fogalmát.