Új lendületet kapott a zöld rendszám februárban

0

A Belügyminisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint, 2020 augusztusában 10 ezer fölé emelkedett Magyarországon a tisztán elektromos autók száma. Tavaly novemberben pedig ez a szám átlépte a 20 ezret.

Jelenlegi február végi adatok alapján, 45 605 darab zöld rendszámot adtak ki összesen. Ebből ismét a legtöbb a tisztán elektromos modell. Egészen pontosan 23 274 darab 5E kategóriába tartozó, tisztán elektromos modell rója Magyarország útjait.

Magyarországon a több, mint negyvennégyezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (23 274), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (13 961) és a tölthető hibridek (8299).

2022 februárjában mindössze 877 darab zéró kibocsátású gépjármű kapott zöld színű rendszámtáblát. Októbertől decemberig folyamatosan meghaladta vagy túl is lépte az ezres darabszámot a tisztán elektromos autók regisztrációja. Év elején azonban egy kis megtorpanás volt tapasztalható, de most talán új lendületet vesz a piac.

Februárban az 5N növelt hatótávú kategóriába már csak 459 autó, míg az 5P konnektoros hibridból 168 darabra került zöld rendszám.

Továbbá a 2022 februárja tovább kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 19 394, míg vidéken 26 211 zöld rendszámos autó található. 

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!