A VW Wolfsburgban építi meg a Trinity elektromos autógyárát

0

Újabb információk érkeztek a Volkswagen leendő elektromos autógyáráról, ami a legújabb és legmodernebb technológiákkal várná az elektromos autók gyártása során érkező kihívásokat. Sajnos hivatalos információ, vagy kommunikáció továbbra sincs a Volkswagentől, de azért a hírek szivárognak folyamatosan a német média felé.

A kezdetek óta a wolfsburgi üzem van terítéken, ha a helyszínt nézzük a Trinity kapcsán és ezúttal is erről szólnak a legfrissebb infók, melyeket ezúttal a német Manager-Magazin szállított. A cikk arról szól, hogy a Volkswagen vezetősége is szükségesnek találja az üzem felépítését és helyileg azt a német Warmenau körzetben fogják kivitelezni. Mindez pedig közvetlenül a wolfsburgi üzem szomszédságában található.

Amint arról a német lap az érintettekre hivatkozva beszámolt, várhatóan a felügyelőbizottság is zöld utat ad a testület pénteki döntése után. Az elektromosautó-gyár várhatóan bő 2 milliárd euróba fog kerülni. A kapacitás kezdetben évi 100 000 legyártott autóról szól, amit mielőbb fel akarnak tornázni 150 000 darabra évente. Ez mind szép és jó, ám a Volkswagen nem erősítette meg az értesülést.

A Volkswagen ékköve Wolfsburgban

Az első hírek 2020 decemberében érkeztek az autóról és a kapcsolódó projektről. A “Trinity” projektnév a latin “trinitas” szóból ered, jelentése pedig szentháromság, hármas egység. Ennek megfelelően a Trinity három kulcsfontosságú témára épül: egy teljesen új fejlesztésű elektromos platformra a legkorszerűbb szoftveres háttérrel. A kínálati rendszer egyszerűsítésére és egy teljesen hálózatba kapcsolt, intelligens gyártásra a wolfsburgi központi üzemben. A jelentés szerint az új gyári létesítmény további célja a wolfsburgi üzem logisztikai korszerűsítése, amit Herbert Diess korábban többször is kritizált. A nagymértékben automatizált gyárépületek nagyobb valószínűséggel lesznek egyszintesek, nem pedig kétszintesek és könnyebben megközelíthetőre tervezik a teherautók számára. Diess ezzel is a Tesla nyomdokain haladna, minél jobban egyszerűsítve a gyártást, csökkentve a költségeket és az ehhez szükséges időt.

A Volkswagen korábbi terveiben ez a Hannover melletti üzem volt, ám mostanában túlságosan is sokszor előkerült a márka legfőbb hadiszállásának neve, vagyis Wolfsburg. Jelenleg csak belsőégésű autók készülnek itt, a Trinity lenne az első elektromos autó, amit itt gyártanának. Az új üzemről korábban Ralf Brandstätter márkaigazgató is csacsogott a német médiának.

„Ezzel öt éven belül a legmodernebb és leghatékonyabb járműgyártás világméretű világítótornyává tehetjük Wolfsburgot”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!