Még a héten megnyílik a legmodernebb Audi töltőállomás

0

December 23-án adja át az elektromos autósoknak az Audi a legmodernebb, egyenként 320 kW teljesítményt kínáló töltőállomását Németországban.

Május végén számoltunk be arról a nagyszerű hírről, hogy az Audi meg szeretné nyitni a világ egyik legmodernebb elektromos autó töltőállomását. Ekkor az Audi bemutatta a saját töltőállomását melyet egyszerűen csak „Audi Charging Hub” névre keresztelt. Az Audi kísérleti projektjének célja, hogy tesztelje a töltési megoldásokat az elektromos autók infrastruktúrája iránti keresletre, különösen olyan területeken ahol az elektromos autótulajdonos nem fér hozzá az otthontöltés lehetőségéhez.

Köztudott, hogy az Audi több mint 20 elektromos modellt tervez piacra dobni 2025-ig. Eddig nem volt teljesen világos az Audi számára, hogy az elektromos autók eladásának egyik legfontosabb kulcsa a megbízható töltőhálózat. Ennek a stratégiának a része az a moduláris konténerkockákból álló töltőhubok melyek könnyen össze- és szétszerelhetőek.

A fenti képen látható töltőállomás Nürnbergben található és összesen hat töltőpontból áll, melyek mindegyike akár 320 kW teljesítményt képes leadni. Valamint az emeleten egy 215 négyzetméteres lounge terület is helyet kapott, kiegészítve egy 43 négyzetméteres terasszal.

A töltőállomás és a társalgó éjjel nappal elérhető. Továbbá a kezdeti időszakban minden nap 10:00 és 19:00 között egy alkalmazott áll segítségre.

Ralph Hollmig, az Audi töltőközpont projektmenedzsere így nyilatkozott: „A rugalmas és prémium-orientált infrastruktúrát városi térben történő tesztelésre szeretnénk használni. Oda megyünk, ahol az ügyfeleink üres elektromos autóval ébrednek reggel.”

Az állomás 2,45 MWh energia tárolására képes, éppen ezért csak 200 kW teljesítményű csatlakozást igényel a villamos hálózattól. Ez a teljesítmény és a tetőn levő 30 kW-os napelem bőven elegendő a hub energiatárolójának a folyamatos feltöltéséhez.

Az Audi szerint naponta nagyjából 80 elektromos autót lehet itt feltölteni anélkül, hogy elérnék a töltőközpont energiatároló kapacitásának határait. A töltő használatához egy e-tron Charging Service szerződést kell kötni, mellyel 0,31 centet kell fizetni minden egyes kWh vételezett energiáért.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!