Mach-E modellekre válthat az amerikai Belbiztonsági Minisztérium

0

2022-től az amerikai Belbiztonsági Minisztérium megkezdi a tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E modellek tesztelését a flottájában.

Az Egyesült Államokban egyre inkább felpörög az átállás a belsőégésű autók világából az elektromos meghajtásúak felé, melynek Joe Biden elnök az egyik legerősebb katalizátora. Biden elkötelezett a környezetvédelem és ezen keresztül az elektromos meghajtású autók irányába, aminek kiváló indikátora a Szövetségi Flotta elektromosra cserélése és a többmilliárd dolláros élénkítőcsomag, amivel a szektornak készül.

Az amerikai Fehér Ház egy igen érdekes sajtónyilatkozatot tett közzé néhány napja, melyben hosszan taglalják az autóipar és a környezetvédelem közeljövőben várható átalakulását. Ezek 5, egyenként is ambiciózus cél köré csoportosulnak:

  • 2030-ra 100 százalékban szén-dioxid-kibocsátásmentes villamos energia (CFE), amelynek legalább a fele helyben szállított tiszta energia lesz a napi 24 órájában a hét minden napján jelentkező igények kielégítésére.
  • 100 százalékos zéró emissziós jármű (ZEV) beszerzés 2035-re, beleértve a 100 százalékos zéró emissziós könnyű haszongépjárművek beszerzését 2027-ig.
  • Nettó nulla kibocsátás a szövetségi beszerzésekből legkésőbb 2050-ig, beleértve a Buy Clean politikát az alacsonyabb kibocsátású építőanyagok használatának előmozdítására.
  • Nettó nulla károsanyag-kibocsátású épületportfólió 2045-re, beleértve a kibocsátás 50 százalékos csökkentését 2032-ig.
  • Nettó nulla kibocsátás az összes szövetségi tevékenység révén 2050-re, beleértve a 65 százalékos kibocsátáscsökkentést 2030-ig.

Az Egyesült Államok tehát erősen halad a szén-dioxid kibocsátásának drasztikus csökkentése felé. A fent említett nyilatkozatban szóba kerültek az elektromos járművek, köztük a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security) által használandó flotta is. Ez a rész azt taglalja, hogy 2022 elején megindul egy éles tesztprogram a Ford Mustang Mach-E bevonásával. A tesztidőszak eredménye igen fontos, hiszen közel 30.000 jármű van a DHS kötelékében.

Hogy a Ford milyen Mach-E kiviteleket fog a tesztidőszak alatt biztosítani a DHS részére, az jó kérdés. Hiszen korábban nem létezett a rendvédelmi feladatokra kialakított Mach-E. Egy prototípus már létezik, ez a Michigan State Police kötelékében tevékenykedik, de vélhetően a DHS nem ilyen autókat fog kapni.

A Fordnak ez egy hatalmas lehetőség, egyrészt a reklámérték miatt, másrészt hatalmas bevételi lehetőség is ez egyben, hiszen több tízezer autóról van szó.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!