Jön a tisztán elektromos Volkswagen ID. California

0

A kempingezés és az elektromos autó kapcsolata egy ideje ismert és igen jól megfér egymással a két fogalom. Hogy mik ennek az okai, az jó kérdés, de vélhetően benne van a pakliban az is, hogy egy elektromos autóval bárhol ott lehet velünk számos kényelmi funkció, melyek működésükhöz villamos energia kell.

A koncepcióra számos elektromos autógyártó megmutatta a maga elképzeléseit. Így van ez a Nissan, vagy épen a Tesla esetében. Természetesen a Volkswagen sem akart kimaradni a mókából, ezért már többször is kihangsúlyozták, hogy a hamarosan érkező, most még ID.BUZZ néven futó elektromos kisbuszukkal egy hangulatos kempingezés sem lehetetlen.

Azonban a BUZZ érkezése meglehetősen messze van (várhatóan 2023), főleg mire az első daraboknak lehetősége lesz a vadonba hajtani. Azonban a VW addig is jelen akar lenni a kategóriában, így bedobták az egyik legütősebb nevüket, ami a Volkswagen California. Erről egyelőre külön nem beszélt a márka, ám a napokban nyilvánosságra hozott prezentációs diájuk, amin európai üzemeik szereposztását taglalják, a hannoveri üzem neve alatt ott virít a California neve.

Eddig konkrétan nem jelentette ki a gyártó, hogy a Transporterből is érkezik egy elektromos változat, ami persze nem jelenti azt, hogy nem számíthattunk volna az érkezésére. Főleg annak fényében, hogy az elektromos furgonok egyre inkább teret nyerhetnek majd a mindennapi életünkben, elég csak a Stellantis, vagy épen a Daimler ezen irányú törekvéseit megnézni. De a Volkswagen sem rest, van már tisztán elektromos Crafter is, így várható volt, hogy a Transporter is előbb-utóbb erre az útra lép majd.

Az első jelek tehát megmutatkoztak egy elektromos Transporter megalkotása felől, de a technikai paramétere még továbbra is titkosak, ezekről vélhetően egy dedikált eseményen fog a Volkswagen beszélni, hiszen nem kis névről van szó. Az újdonság tudása mellett annak leendő áráról sincsenek információink, de jelenleg Magyarországon a Transporter California 6.1 induló ára 20.602.320 Forint, de ezt gyorsan fel lehet tornázni 30-40 millió Forintra is. Az elektromos változat vélhetően ennél is többe fog majd kerülni.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!