Mégis Diess maradhat a VW Csoport vezérigazgatója?

0

Ma reggeli cikkünkben írtuk meg, hogy lehet új állást kell keresnie Herbert Diess-nek a Volkswagen első emberének. Ugyanis a német Handelsblatt szellőztetett meg egy igazán fontos hírt. Melyben az áll, hogy a tavaly decemberben megadott teljes bizalmat vonhatja vissza a VW tanácsa Diess-től. Ezzel a lépéssel pedig akár az is megtörténhet, hogy távoznia kell Diess-nek a Volkswagen éléről.

A vita azonban megoldódni látszik – legalábbis a Reuters legfrissebb híre szerint. A Volkswagen felügyelőbizottságának elnöke, Hans Pötsch által vezetett hosszas tárgyalások után a két fél állítólag olyan megoldásra jutott, mellyel lehetővé válik, hogy Diess megtarthassa állását és pozícióját. Közölte a hírügynökséggel két, az ügyhöz közel álló forrás.

„Afelé haladunk, hogy a vita rendeződik és Diess maradhat a vezérigazgató” – mondta az egyik forrás.

A megállapodás értelmében Diess a jövőben a stratégiára fog összpontosítani. Míg a Volkswagen márka igazgatója, Ralf Brandstätter az igazgatótanács tagja lesz.

Nagyon úgy tűnik, hogy a német sajtó múlt havi „pletykája” beigazolódni látszik, mely szerint Brandstätter veszi át a VW Csoport tömegpiaci márkáiért (Seat, VW, Audi) való felelősséget Diesstől.

Nem ez az első eset, hogy Diess kénytelen átengedni a felelősséget Brandstätter javára. A hétfői sajtóértesülések szerint Diesst a Porsche-Piëch család továbbra is maximálisan támogatja a szakszervezeti nyomás ellen.

Néhány nap múlva kiderül, hogy mi lesz Herbert Diess sorsa. Marad-e vagy megy a Volkswagentől.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!