A Volkswagen megmutatta a sorozatgyártásra érett VW ID.BUZZ kisbuszt

0

A Volkswagen elektromos kisbuszának újjászületése úgy gondolom rengeteg embert érdekel, köztük engem is. Az első képek az elektromos BUZZ mikrobuszról 2017 decemberében jelentek meg és a Youtube-on még vezethető prototípusok próbavezetéséről is találni videókat.

Azonban ezek a képek és videók mind tanulmányautókat mutatnak. A végleges verzióról egyelőre nem láthattunk anyagokat, eddig.

Tegnap a Volkswagen több újdonságról is beszámolt. Ebben az egyik az ID. modellek szoftveres alapját adó operációs rendszer 3.0-s verzióját is bemutatták. Innentől az ID. modellek is képesek lesznek fogadni az OTA frissítéseket és számos kisebb-nagyobb szoftveres fejlesztés is érkezik a csomaggal együtt.

Az ID.5 (és annak erősebb, GTX verziójának) bemutatkozásán túl egy másik érdekesség is felbukkant a Volkswagen sajtóanyagában. Ahol végre megnézhettük, milyen formája és alakja lesz az egyelőre ID.BUZZ néven futó kisbusznak.

Már korábban is voltak kémfotók a tesztelés alatt álló furgonról, de azt vélhetően erősen elcsúfították, hogy nem legyen könnyedén beazonosítható a végleges forma. A legfontosabb új információk közé tartozik az, hogy a BUZZ gyártása már a jövő évben megindulhat az Egyesült Államokban és Németországban.

Sajnos semmilyen további infót nem lehet tudni biztosan a fenti képen kívül, de a szóbeszéd szerint 80 kWh környéki akkupakkal érkezhet a kisbusz. Ráadásul az Automotive News szerint három kivitelben lesz kapható, ebből kettő a személyszállításra és egy pedig az árumozgatásra lenne kihegyezve.

Az első két kivitel leginkább az ülések elrendezésében fog különbözni. Az egyik BUZZ verzióban akár hat ülést is találunk, mindegyikhez tartozni fog egy saját kijelző, amin vélhetően információkat, vagy médiatartalmat tud majd az utazó megjeleníteni. Ez a kivitel elsősorban az úgynevezett „ride-pooling”, vagy az utasszállítás területén lehet nyerő, ahol gyakorlatilag egy adott útvonalon kell embereket összeszedni. Erre példa mondjuk egy iskolabusz, vagy éppen egy munkásjárat.

 A másik utasszállító kivitel a hagyományos felállást hozza, vagyis a család, vagy éppen a barátok szállítására alkalmas üléssorokkal. A harmadik verzió egy furgon lehet, ami tanulmányautóként BUZZ CARGO néven már korábban bemutatkozott.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!