Vissza a jövőbe – megvan az 1,21 gigawatt

0

A Porsche és a két töltőhálózata az Electrify America és az IONITY együtt ünnepli, hogy a töltőhálózat teljesítménye átlépte az 1,21 gigawattot.

Vissza a jövőbe egy Porsche Taycannal ? Nos, egyelőre lehetetlen, de a szükséges 1,21 gigawattos teljesítményszintet nemrég érte el az Electrify America és az IONITY töltőhálózat.

A Porsche most egy kis videóval ünnepli mindkét, a Volkswagen Csoporthoz köthető hálózat kiépítését, ami a Vissza a jövőbe klasszikus filmre és a DeLorean időgépre is megemlékezik. „Nem is olyan rég az 1,21 gigawatt felhasználása egy Vissza a jövőbe utazást jelentett. Ma az 1,21 gigawatt felhasználása egy kicsit kevesebb feszültséggel jár és sokkal praktikusabb.”

Az Electrify America és az európai Ionity töltőhálózat először lépte túl az 1,21 gigawattot kombinált teljesítményt, a hálózatok gyors bővülésének köszönhetően. Ez a két töltőhálózat a legnagyobb egyenáramú gyorstöltő hálózat az Egyesült Államokban és Európában.”

Az Electrify America hálózata az USA-ban 670, míg az IONITY hálózata Európában 372 töltőállomással rendelkezik. Az egyedi gyorstöltők együttes száma meghaladja a 4800-at, melyek többsége akár 350 kW-os töltési teljesítményre is képes.

A Porsche Taycan esetében a gyorstöltés körülbelül 270 kW-os csúcsteljesítménnyel lehetséges (800 V-os töltő használata esetén). A gyártó szerint az 5 százalékos töltöttségi állapotról 80 százalékos töltöttségi szintre történő feltöltés körülbelül 22 percet vesz igénybe.

Mindkét hálózat tudja a Plug & Charge rendszert és a Porsche Taycan az egyik olyan modell, amely támogatja ezt a funkciót.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!