Minden tizedik brit szülő e-autón tanítaná gyermekét vezetni

0

Egy új kutatás szerint minden tizedik brit szülő azt szeretné, ha gyermekei elektromos járművön találnának meg vezetni. 

Angliában szeretnek felméréseket készíteni, legalábbis mindig az itt készült estekről olvasni. Legutóbbi felmérés, mely az elektromos autózással is szorosan összefügg az az, hogy az angol szülők közel 40 százaléka szeretné, hogy gyermeke elektromos autón tanuljon meg vezetni.

A közvélemény-kutatást ezúttal 1200 megkérdezett ember véleménye alapján állították össze, aminek elvégzését ráadásul a Peugeot rendelte meg. A francia márka csak szeptemberben több, mint 32.000 elektromos autót adott el az országban, így talán kíváncsiak, mi jár vevők gondolataiban.

A közvélemény-kutatás eredménye szerint tehát 10-ből 4 szülő szeretné, ha a jogsit a gyermeke egy elektromos autón szerezné meg. A megkérdezettek 25 százaléka szerint saját gyermekeik piszkálják őket rendszeresen, hogy cseréljék le a környezetszennyező belsőégésű családi autót tisztán elektromosra.

A kutatás azonban azt is megállapította, miszerint a válaszadók 28 százaléka gondolja úgy, hogy nehezebb lenne megtanulni elektromos autóval vezetni és később egy ilyen járművet fenntartani saját erőből. Sajnos az nem derült ki a kérdőívből, hogy a válaszok ezen része a fenntartásra, vagy a megvásárlás tényére irányul.

A Peugeot nem bízza a véletlenre a közeljövő értékesítési számait sem, hiszen már most népszerűsíti az elektromos autózást a fiatalok között, akik később potenciális e-autó vásárlók lehetnek. Az említett felmérés eredményeinek fényében, és hogy „bemutassa” az elektromos járművek vezetésének egyszerűségét, a Peugeot vezetési és üzemeltetési leckéket ad a 10-16 éves korosztálynak a Bedford Autodrome-on. A francia cég hivatásos sofőrök által vezetett dedikált oktatóprogramokat mutatott be a fiataloknak, melyeken keresztül megtanították nekik, hogyan kell élni és használni egy elektromos autót. Itt a gyerekeket egy Peugeot e-208-as volánja mögé ültették és megtanították őket az alapvető manőverekre, beleértve az indítást, a megállást és a parkolást. Az elektromos járművek tulajdonosai számára hasznos technikákat is bemutattak, mint például a hatótávolság megőrzését, a jármű feltöltését és a vezetési módok közötti váltást. Az oktatások után egy rövid versenyre is kihívhatták a fiatalok a szüleiket, amiben azt mérették össze, hogy ki tud nagyobb hatótávot megőrizni egy adott útvonal megtétele után.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!