A Tesla áthelyezi a székhelyét a Szilícium-völgyi Palo Altóból a texasi Austinba. Elon Musk a Tesla éves közgyűlésén jelentette be a nagy hírt, amelyet már Texasban tartottak.

“Örömmel jelenthetem be, hogy székhelyünket Austinba, Texasba költöztetjük” – így nyitott Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az éves közgyűlésen. Azon a közgyűlésen melyet Elon Musk a Tesla texasi gyárában tartott.

Ezzel a lépéssel pedig Kaliforniai egyik legemblematikusabb cégének székhelye a jövőben Palo Alto helyett Austin lesz. Elon Musk már többször megemlítette, hogy elköltözteti a Tesla székhelyét Kaliforniából. Hát most eljött ennek is az ideje.

Nem a Tesla volt az első aki elköltözött az államból. Az elektromos autógyártót a Nissan és a Toyota is megelőzte és az alacsonyabb adók miatt lépték meg a költözést. A Nissan a tennessee-i Franklinbe, a Toyota a texasi Planóba helyezte át székhelyét.

Elon Musk megnyugtatta a Kaliforniában maradt munkavállalókat. Elmondása szerint nem arról van szó, hogy a Tesla teljes mértékben elhagyja az államot, hiszen a Tremonti gyakran marad a helyén. Továbbá 50 százalékos termelésnövekedést is tervez a Tesla a fremonti gyárban.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!