Megérkeztek az első hivatalos Tesla modellek Magyarországra

0

Március végén robbant a hír, hogy a Tesla hivatalosan is megkezdi ténykedését Magyarországon. Egészen pontosan április 16-ra volt beharangozva a Pop-Up Store nyitása a MOM Parkban. Sajnos ezt a pandémia vagy valami más keresztül húzta és természetesen nem volt nyitás.

Majd május közepén végre megnyitotta „boltját” a Tesla. Ezzel egyidőben a hivatalos magyar nyelvű weboldal is elindult, melyen már magyar árakkal is találkozhatunk. Nos, akkor a konfigurátor és az eladók is szeptemberi időpontot jósoltak átadási dátumnak.

Fotó: Zoltán Pándy – Tesla Club Magyarország Facebook csoport

Úgy tűnik, hogy sikerül tartani az időpontot, és az átadás időpontját nem az Elon Time Converter segítségével kell újrakalkulálni.

Hiszen ma délelőtt megérkeztek az első hivatalosan a Teslától rendelt modellek a MOM Park bejárata elé:

Fotó: Zoltán Pándy – Tesla Club Magyarország Facebook csoport

A fenti képeken látható, hogy Model Y-t is hozott a kamion a Model 3-mak mellett. Egészen pontosan egy fehér és egy kék is érkezett. Magyarország legnagyobb Teslás közösségében, a Tesla Club Magyarország Facebook csoportban egyik szerencsés tagunk olyan képeket is megosztott melyen jól látható, hogy az Y-ok Kínából érkeztek.

Szinte biztos, hogy exportközponttá alakul a Tesla kínai gyára, amíg Berlinben el nem indul a termelés. Addig Kínából kapjuk a jobb minőségű Tesla modelleket. Musk legutóbbi nyilatkozata szerint, akár már októberben összejöhet a gyártás indítása Berlinben amennyiben minden engedélyt megkapnak az üzemre.

Jelenleg 24.499.900 millió forinttól indul a Tesla Model Y Long Range alapára, míg az erősebb Performance modellért 26.999.900 millió forintot kell a Teslánál hagynunk.

Amennyiben Tesla modellt rendelnél, akkor használd a referral kódom és 1500 ingyen kilométerrel ajándékoz meg a Tesla: https://www.tesla.com/referral/gbor21380 (Ha nem mutatja a M3-at akkor jobb oldalt állítsd át Németországra, majd M3 konfiguration és utána állítd vissza Magyarországra.)

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!