Nézz körbe a Tesla berlini gigagyárában

0

Elon Musk és a Tesla 2019 novemberében jelentette be, hogy Németországban lesz az európai gyáruk. Az akkori tervek szerint mára már teljes gőzzel üzemelnie kellene a gigagyárnak, de jelen állás szerint talán októberben indulhatnak meg az első próbagyártások.

Elon Musk elmondása szerint a Tesla célja, hogy még októberben elkezdődjön az Y modellek gyártása a Giga Berlinben, továbbá reméli, hogy ekkorra a gyár megkapja a végleges kormányzati engedélyeket. Néhány napja Elon Musk gyárlátogatást tartott Berlinben, ahol Amin Laschet konzervatív kancellár-jelölttel találkozott. Elon a Reuters-nek elmondta, hogy “remélhetőleg hamarosan megkapjuk az engedélyt az első autók legyártására, talán már októberben.” Egyelőre a brandenburgi környezetvédelmi ügynökség még mindig nem adta meg a végső engedélyeket, ezért akár további késéssel is lehet számolni.

A német bürokráciának köszönhetően jelenleg legalább 6 havi csúszásban van a komplexum. A nehézségek mellett a munkaerő toborzással is nehezen halad a Tesla, pedig kiemelten jó fizetéseket kínálnak a dolgozóknak.

Talán ennek apropójaként engedték be a német Pro7 stábját a gyárba, hogy mutassanak egy kis pozitívumot a gigafactory előrehaladott állapotáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!