Októberben indulhat a berlini Tesla-gyártás

0

Volt itt minden. Védett békák, gyíkok, többletvíz használat miatt is akasztottak a berlini Tesla gyárat, de úgy néz ki, hogy csak sikerül a gyártásindítás.

Eredetileg a Tesla terve az volt, hogy júliusban megkezdi a Model Y-ok gyártást a Berlin közelében található Gigafactoryban. Azonban ez a tervezet a német bürökráciának köszönhetően jelentős csúszásban van. Májusi hírek szerint akár 6 hónapos csúszással is lehet számolni. Elon Musk elmondása szerint a Tesla célja, hogy még októberben elkezdődjön az Y modellek gyártása a Giga Berlinben, továbbá reméli, hogy ekkorra a gyár megkapja a végleges kormányzati engedélyeket.

Elon Musk gyárlátogatást tartott Berlinben, ahol Amin Laschet konzervatív kancellár-jelölttel találkozott. Elon a Reuters-nek elmondta, hogy „remélhetőleg hamarosan megkapjuk az engedélyt az első autók legyártására, talán már októberben.” Egyelőre a brandenburgi környezetvédelmi ügynökség még mindig nem adta meg a végső engedélyeket, ezért akár további késéssel is lehet számolni.

Musk optimista és bízik a német bürokráciában, éppen ezért október 9-re gyárlátogatást hirdetett saját Twitter fiókján. A gyárbemutatóra bárki elmehet, azonban a berlini és brandenburgi lakosok elsőbbséget élveznek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!