Két új, tisztán elektromos modellt jelentett be a WM Motor

0

A 2015-ben startup jelleggel indult kínai vállalkozás, a WM Motor most egy újabb elektromos autót mutat majd be hamarosan a nagyközönségnek. Méghozzá egy szedánt, ami az M7 nevet kapta. Az újdonságról várhatóan az év vége felé rántják le a leplet. A szedánon túl alaposabban is bemutatták az E5 nevű személyautójukat és ezen modellek bemutatásával egyidőben egy megváltozott logót is bemutattak. Az eddigi kör formájú formát egy szögletesebb kiadás váltja és némi kisebb simítás is eszközlésre került.

A Weltmeister néven is ismeretes WM Motor egy sanghaji érdekeltségű autóipari vállalat, amit 2015-ben alapított egy ex-Geely (Volvo) felsővezető, Shen Hui. A márka 3 típust is magáénak tudhat, eddig mindhárom SUV kinézetű (W6, EX5, EX6). A WM Motor pedig szolidan megszellőztette még azt is, hogy további két autót terveznek bemutatni a közeljövőben, ebből az egyik a bevezetőben említett M7 szedán. Sajnos az M7 – E5 párossal kapcsolatban nem osztott meg semmilyen technikai specifikációt a gyártó, azt azonban elárulta, hogy az autók még ezen év végén megvásárolhatóak lesznek. Az M7 szedán kapcsán viszont tudni lehet, hogy az autóban egy LiDAR egység is helyet kap, így vélhetően az önvezető funkciók is fontos szerepet kapnak a közeljövőben.

Viszont a cég nem csak autókat gyárt, hanem különböző otthoni töltési megoldásokat is árusít egész Kínában, ráadásul már 200 000 publikus töltőt üzemeltetnek az országban.

A kínai elektromos autók egyre inkább jó irányban fejlődnek és egy alaposan átgondolt termékkínálattal nagyon jó eredményeket lehet elérni az országban. Elég csak az általunk is figyelemmel kísért NIO és Xpeng Motors tevékenységét megnézni. A sikert pedig sikerre halmozzák ők, hiszen pár év alatt a startup vonalból odáig jutottak, hogy túllépjenek Kína határain és hozzánk európai vásárlókhoz is eljuttassák termékeiket. Legutóbb a NIO kapta meg autóira és töltőire a TÜV minősítést, ezzel pedig minden ilyen termékét szabadon árusíthatja Európában, azok minősége iránt kétség nem merülhet fel. Ráadásul Norvégia után már Németország is a márka célkeresztjében lehet!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!