Ram 1500 néven jön az elektromos Dodge pickup

0

A Stellantis elég sok mindent elárultt egyik legfontosabb amerikai márkájával, a Dodge-al kapcsolatosan. Mint arról Carlos Tavares beszélt, a Dodge lesz az a márka, ami teljes mértékben végig viszi a villamosítási törekvéseket és minden, általuk most is lefedett szegmensben fognak majd elektromos autót árulni.

A Dodge tehát alaposan megújul, melynek egyik fontos eleme lesz az izomautós vonalon megőrizni az identitásukat, ennek lesz kulcsfigurája a 2024-ben érkező, most még nagyon titokzatos elektromos modell.

Azonban a Dodge nem csak az izomautók terén ismert Amerikában, hanem hatalmas (full-size) platós teherautóiról is. Ez a Ram, ami ráadásul az Egyesült Államokban nem csak a pickuppal egyenlő, hanem ott egy komplett szállítmányozási jármű-portfólió van a névre felépítve, kezdve a furgontól a full-size pickupig minden. Ebből a portfólióból emeli át a legfontosabb modelleket a Dodge és látja majd el ezeket tisztán elektromos meghajtással.

A tisztán elektromos RAM pickup gondolata nem új, már tavaly októberben is beszélt róla a Dodge márkaigazgatója, Mike Manley, aki akkor sajnos nem mondott még semmi konkrétat az elektromos RAM technikájáról: „Azt biztosan mondhatom, hogy lesz egy villamosított RAM pickup a kínálatban, éppen ezért arra kérem önöket, tartsanak még ki egy kicsit és időben eláruljuk a továbbiakat.”

Eddig kellett csak várni, hogy az emlegetett Ram pickup már nevet is kapjon: Dodge Ram 1500 és a premier dátumát is már elmondhatjuk: szintén 2024, akárcsak a most még ismeretlen elektromos Dodge izomautó esetében. Az autó tudásáról, vagy éppen arról, hogy hol készül majd, most még semmit nem tudni, csupán, amit az alábbi videóból leszűrhetünk:

Cserébe még abban az évben gyártása is küldi a Dodge a Ram pickupot. A villamosításon áteső többi Ram-modell nekünk európaiaknak nem túl releváns, de vélhetően ezen modellek is 2024 előtt nem igazán fognak megérkezni. Cserébe a Ram pickupról az alábbi fotót emeltük ki a videóból, amin egész jól látszanak az autó leendő formái:

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!