Jelentősen megnőtt az érdeklődés az elektromos Mustang iránt

0

A Ford amúgy is sikeres, tisztán elektromos modellje, a Mustang Mach-E júniusban még keresettebbé vált. Az amerikai autógyártó júniusi jelentése alapján a Mach-E 27 százalékos eladásnövekedést ért el májushoz képest. A Ford elektromos modelljeire amúgy is egyre nagyobb a kereslet, de a tisztán elektromos Mustang népszerűsége beszédesen mutatja meg az elektromos autók jelenlegi helyzetét.

A 2019-es bemutatkozása után a Ford 2020 decemberben kezdte meg a Mustang Mach-E első darabjainak kiszállítását. Azóta is a Mach-E az egyetlen tisztán elektromos modellje a márkának, és csak 2022-ben várhatunk újabb ilyen autókat.

Egyetlen tisztán elektromos modellel a piacon a Ford sok energiát fordított annak marketingjére és eladásaira. A kezdeti sikerek pedig rendkívül biztatóak. Annyira, hogy a Ford nemrég bejelentette, hogy a Mach-E eladási számai nagyobbak, mint a belsőégésű motorral szerelt Mustang értékei. (Ehhez azért hozzátartozik, hogy a két típusnak az azonos név ellenére más a célközönsége.) A havi jelentésekből kiderül, hogy egy májusi megtorpanástól eltekintve hónapról hónapra növekedik a Mach-E vásárlóinak száma, a Ford vásárlók pedig egyre nyitottabbak az elektromos autók felé.

Összességében rendkívül biztató nemcsak a Mach-E sikere, hanem az elektromos autók egyre nagyobb általános elfogadottsága is. Ez jelzés lehet a Ford számára, hogy van helye az elektromos autóknak a modellpalettáján, és egyre több szegmensben kellene gyártaniuk azokat.

És akkor jöjjenek a számok:

Az autógyártó júniusi jelentéséből kiderül, hogy 2465 Mustang Mach-E került új tulajdonoshoz, ami pontosan 520 autóval, azaz 27 százalékkal több eladott autó, mint az egy hónappal ezelőtti 1945, ami már elég volt ahhoz, hogy a tisztán elektromos típus megelőzze a benzines Mustangot. Ezzel a Mach-E eladások a Ford által júniusban eladott összes jármű csupán 2 százalékát tették ki, de az ugrás elég nagynak számít, hiszen májusban hat darabbal kevesebb elektromos Mustang talált gazdára, mint áprilisban, amikor 1951-et sikerült eladni 0,3 százalékos csökkenés mellett. Eddig 2021-ben összesen 12 975 Mach-E megvásárlására került sor.