A Dongfeng neve új és ismeretlen lehet Magyarországon, azonban a kínai gyártó nem ma kezdte a járműgyártást. Dongfeng Motor Corporation egy kínai állami gépjárműgyártó, amelynek székhelye Wuhan, Hubei, Kína. A Dongfeng-t, vagy kínaiul “keleti szelet” 1969-ben alapították.

Most azonban hazánkban is jobban megismerhetjük a Dongfeng nevét. Habár már ismerhetünk egy “átcímkézett” kínai elektromos autót, mely itthon a Dacia Spring nevet kapta. Az első, olcsó elektromos autó is a Renault, Nissan és a Dongfeng közös gyárában készült.

Az elérhető árú Dacia Spring után egy újabb tisztán elektromos autó érkezik hazánkban, ezúttal a gyártó, Dongfeng neve alatt. A Dongfeng Motor hazai honlapján egyelőre csak az értékesítés és a szerviz partnerek toborzása zajlik, viszont a hivatalos Facebook oldalukról kiderül, hogy egy tisztán elektromos modell, a Dongfeng Seres 3 is megérkezik Magyarországra.

A Dongfeng Seres 3 egy tisztán elektromos városi SUV, melynek hosszúsága 4385 mm, tengelytávolsága 2655 mm, magassága 1650 mm, szélessége 1850 mm. Az elektromos újdonság belső tere is meggyőzőnek tűnik a 10,25” méretű központi kijelzővel. A hivatalos weboldalról megtudhatjuk, hogy alapba 6 légzsák jár a Seres 3-hoz és akár vezetéstámogató rendszerek is járnak a magasabb felszereltséghez.

Ami minket, elektromos autósokat érdekel az a hajtáslánc. A Seres 3-at egy 120 kW teljesítményű elektromos motor hajtja, amit egy 53,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor táplál. A WLTP mérések szerint akár 329 kilométert is meg lehet tenni egyetlen feltöltéssel az elektromos Dongfeng-el. Ha már töltés, akkor a kínai modelleknél már szokásosnak mondható 6,6 kW-os AC-vel számolhatunk. A modell DC töltése pedig 92 kW töltési teljesítményre is képes.

A magyarországi weboldalon egyelőre még semmi részletes infót nem találni, így árakat sem ismerünk. Viszont Hollandiában 37 995 eurótól, nagyjából 13,5 millió forinttól el lehet hozni az elektromos Dongfeng Seres 3-at.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!